10.11.2020.

14:20

Foto:

Džet set

PREPOZNAJETE LI DEVOJČICU SA SLIKE? Obožavali su je kako u Srbiji, tako i širom planete, a već 20 godina uz njeno ime VEZUJE SE JEDNA MISTERIJA

Prošle su 23 godine otkako je u nesreći tragično preminula princeza Dajana koju je ceo svet obožavao. Sećanja na preminulu princezu ne blede ni danas, a to dokazuje i jedna od objava njenog brata Čarlsa na društvenim mrežama.

On je na Tviteru objavio njihovu sliku iz detinjstva na kojoj poziraju zagrljeni u vrtu. 

Dajana i njen verenik Dodi Al Fajed su 31. avgusta 1997. godine nakon večere u hotelu Ric  u Parizu Dajaninim mercedesom krenuli u večernji izlazak. Automobil velikom brzinom uleće u tunel Alma i udara u zid i na mestu su poginuli vozač Henri Pol i Dodi, a Dajana je preminula 4 sata kasnije u bolnici. Jedini preživeli je Dodijev telohranitelj Trevor Riz Džons.

Smrt Dajane i Dodija ostaje obavijena velom tajne i nakon 20 godina. Prvi optuženi bili su paparaci koji su ih u stopu pratili i nisu im pomogli nakon nesreće već su nastavili da fotografišu. Nakon toga sumnja je pala na vozača koji je navodno bio pijan. Sumnja se i na britansku obaveštajnu službu kojoj nije odgovarala veza princeze sa muslimanom. Takođe je misterija i beli fijat uno koji je u tunelu okrznuo auto u kom su bili Dajana i Dodi, a nakon toga je nestao sa mesta nesreće.

Informer

 

Dodi je sahranjen iste večeri u Londonu, a Dajana 6. septembra 1997. uz sve kraljevske počasti na porodičnom imanju Spenserovih.