17.11.2020.

15:57

Foto:

Džet set

OVAJ POKRET ČINIO GA JE POSEBNIM! Ivana Bekjareva svi će pamtiti PO JEDNOM - Reditelji su se PLAŠILI, a ja sam to RADO PRIHVATAO I MENJAO!

Stevicu Kurčubića, muljatora i kradljivca, uprkos mračnoj biografiji, Bekjarev je učinio vrlo simpatičnim.

Međutim, sa ovim likom, Bekjarev je izgubio svoj identitet. Umesto nadimaka Beki i Bekson, pod kojima je do tada bio poznat, nakon ove uloge svi su ga počeli zvati Kurčubić.

Kurčubić ima i svoj legendarni pokret po kom je prepoznatljiv - hvatanje za kragnu. Zanimljivo je to da je ovaj pokret nastao sasvim spontano, tokom snimanja serije "Banjica" gde je u prvoj epizodi Bekjarev slučajno napravio ovaj potez, koji se rediteljima svideo, te su ga preneli i u narednu seriju i od njega načinili Kurčubićev zaštitni znak.

U jednom od poslednjih intervjua Ivan Bekjarev govorio je upravo o tome kako ga publika pamti po određenim, najprepoznatljivijim ulogama.

Informer

- Uvek sam se trudio da ne igram istu ulogu ceo život i svakome sam udahnuo nešto novo. Trudio sam se da ne uđem u taj rizik iako neki glumci igraju celog života iste likove. Ja sam se grozio toga, meni je transformacija najbitnija stvar u glumi i uvek sam se trudio da budem drugačiji. Recimo, u "Boljem životu" sam izmislio ono povlačenje kragne i mašne, u "Otpisane" sam ubacio rečenicu "Op, trt, gevezen zajn!", u "Srećnim ljudima" sam smislio da imam kajlu da se podsmehnem onima koji i danas idu sa tim zlatnim kajlama, pa sam imao repić i tako dalje. Bavio sam se spoljnom karakterizacijom, koje se reditelji neopisivo boje. Ja sam tako učen kao glumac, da treba ravnopravno sprovesti i elemente spoljne i unutrašnje karakterizacije, koliko je to moguće, jer reditelji teško pristaju na to. Mislim da tome dugujem što mi je svaka uloga stekla veliku popularnost i ono najbitnije, da popularnost jedne uloge nije potukla onu narednu - govorio je Ivan Bekjarev.