Autor: Informer.rs

02.12.2020.

12:23 >> 13:07

Foto:

Džet set

(FOTO/VIDEO) POSLEDNJE ZBOGOM MIŠI ALEKSIĆU! Porodica i prijatelji se oprostili od čuvenog basiste Riblje čorbe, supruga i ćerka SLOMLJENE OD BOLA

Među prvima došli su Đule "Van Gog", Dejan Cukić, kako bi svog kolegu i prijatelja ispratili na večni počinak.

U kapeli ovog beogradskog groblja izloženi su posmrtni ostaci čuvenog muzičara, a saučešća od prijatelja i članova familije primaju njegova supruga Jasmina i ćerka Mina koja je pre ulaska u kapelu poljubila, a potom i upalila sveću. 

Inače, kapelom osim plača odzvanjaju i rok instrumentali, uz koje su Jasmina i Mina poželele da se zauvek oproste od voljenog supruga i oca, a ispred sanduka izloženo je brojno cveće od kojih posebnu pažnju privlači ono u obliku bas gitare, koju je za života svirao.

To isto cveće nedugo zatim položili su na kovčeg.

Podsetimo, Aleksić je zbog koronavirusa hospitalizovan 13. novembra u KBC Bežanijska kosa, gde je i preminuo 29. novembra.

Miša je svoju karijeru započeo 1970. godine u bendu pod nazivom "Rojali" kao bas gitarista i vokalista.

Informer

1971. godine Aleksić odlazi u Sjedinjene Američke Države gde je diplomirao.

Nakon povratka u Jugoslaviju, Miša je formirao bend "SOS" sa Draganom Štulovićem, Draganom Tasićem i Stevanom Stevanovićem. 

Aleksić je 1978. godine formirao bend "Riblju Čorbu" sa bivšim vokalom benda "Rani mraz" Borom Đorđevićem.

Tokom svoje karijere Aleksić je pisao pesme za Zdravka Čolića, Biljanu Petrović, Džezi Bel, Milorada Mandića i mnoge druge.