17.12.2020.

12:39

Foto:

Džet set

Pre 4 godine, ovaj prizor rasplakao je svet: Sada su objavljene NOVE FOTOGRAFIJE DEČAKA I SVI SU U ŠOKU /FOTO/

Pre 4 godine, svet je obišla slika na koju niko nije ostao ravnodušan: izgladneli dečak na ivici smrti pije vodu koju mu iz flašice daje jedna žena.

Bila je to Anja Ringren Loven, žena koja je širom sveta spasila na stotine napuštene dece i koja će toga dana promeniti ovom dečaku život iz korena.

Informer

Ovako je Houp izgledao pre dve godine


Houp, kako ga je ona sama kasnije nazvala, bio je ostavljen i prepušten sam sebi jer su njegovi roditelji smatrali da je veštac. Nesrećno dete nije imalo vodu ni hranu i kada ga je Anja našla, izgledao je kao živi leš.


- Prve dve nedelje bio je u bolnici u kritičnom stanju i nije bilo sigurno da li će preživeti. Imao je ozbiljne povrede i bio neuhranjen - rekla je ona.
Međutim, uz veliku brigu i ljubav koju je dobio, dečak je uspeo da se otrgne iz kandži smrti i postane jedan zdrav i veseo dečak.

Informer

A ovako izgleda danas: Njegov veliki talenat je crtanje


- Veoma je pametan i voli da ide u školu. Njegova strast je umetnost i voli da crta, vrlo je talentovan i zovemo ga mali Pikaso, a interesovanje za njegove slike je veliko - rekla je Anja.


Dečak nikada kasnije nije sreo svoje roditelje i organizacija nije uspela da stupi u kontakt sa njima. 
- Nismo odgajali Houp tako da mrzi svoje roditelje koji su ga ostavili na ulici. Desilo se to u jednom posebnom sistemu uverenja, predrasuda i religije, u kojem ljudi i nisu upoznati sa ljudskim pravima - objasnila je Anja.
Ona i njen tim spasili su više od 300 dece u Africi.