24.12.2020.

23:12

Foto:

Džet set

NIKADA NIJE BIO PONOSNIJI I SREĆNIJI NEGO KADA JE SLETEO SA MEDICINSKOM OPREMOM IZ KINE! Ovako je govorio kapetan Vranić!

Vranić je kao kapetan "Er Srbije" upravljao avionom koji je dovozio medicinsku pomoć iz Kine.

Nakon prvog leta za Kinu i povratka nazad Vranić je dao intervju za RTS u kom je rekao da nikada nije bio ponosniji i srećniji, a deo intervjua vam prenosimo u tekstu ispod:

Kažete da nikada niste bili na dužem i težem letu, ali i da nikada niste bili toliko ponosni i srećni?

Informer

Svetislav Vranić

„Avio kompanija 'Er Srbija', je jedan veliki sistem, i kao pilot veoma sam srećan i imam veliki izazov da obavim ovakav let, koji je, u biti za nas pilote jedan izazovan let. Let je pripreman sa velikim timom, a mi smo poslednja linija odbrane jednog velikog sistema avio-kompanije u realizaciji jednog zahtevnog leta“, rekao je kapetan Svetislav Vranić.

Kako se priprema let, da li se avioni dezinfikuju?

"Let se priprema kao i svaki drugi let, uz pojačane mere i obuhvata, bezbednosne provere, dezinfekciju, pripremu za utovar aviona. Naš avion kojim letimo Erbas 330 je putnički avion koji poseduje robne odeljke, ali se deo robe tovari u putnički deo aviona“, istakao je kapetan.

Informer

Kapetan Vranić po povratku iz Kine

Godinama radite kao pilot, ali se čini da su ovi letovi humanog karaktera, posebno značajni.

„Pa jesu, jer se mi kao piloti svake godine pripremamo i prolazimo kroz razne obuke i osveženja znanja, provere leta. Ovo se desilo iznenada, i većina naših pilota nije se spuštala na te aerodrome, koji traže posebne procedure i znanja. Na jednom avionu je kompozicija od šest pilota, i imamo tri tima, na čelu svakog tima tima je instruktor, pa kapetan instruktor, još dva kapetana i kopiloti. Kompanija želi da istakne aspekt bezbednosti, jer ovo su prostori kojima mi ne letimo“, istakao je kapetan Vranić.