26.12.2020.

12:24

Foto:

Džet set

DOK SU GOSTI GRCALI U SUZAMA NA VENČANJU, MLADA SE SMEJALA Uskoro je otkrivena jeziva tajna koju je krila od svih

Nakon što se verila za svog dugogodišnjeg dečka Džima, Britanka Toni Standen (29) saopštila je njemu, svojoj prodici i prijateljima da ima rak jajnika, koji se proširio na druge delove tela.

Buduća  mlada tada je naglasila i kako joj je venčanje iz snova jedina velika želja koju želi da ispuni pre nego što umre, pa je nekoliko najbližih  prijatelja za nju otvorilo profil na poznatoj GoFundMe humanitarnoj online stranici.  

Prikupljali novac za nju
Tamo se za nju brzo prikupilo nešto više od 8.500 evra, a ona ih je redovno izveštavala kako napreduje s lečenjem,teškom hemoterapijom zbog koje je ostala i bez kose. O svojoj je borbi s rakom Standen na društvenim mrežama javno vodila i dnevnik, a malo je ko je mogao da ostane imun na njen post u kojem piše kako 'samo žali što njen otac nije stigao da je isprati do oltara i preda budućem mužu'. 


Da ironija bude veća, otac joj je par godina pre umro od raka... 


- Nakon što je čula očeve reči od kojih je nama srce pucalo, ona se ustala i održala besprekornu zdravicu, čak je ubacila i par šala - ispričao je jedan od prijatelja. 

- Njeni mama i brat su se za to vreme 'raspadali', doslovno im je bilo loše od tuge dok su slušali glas mrtvog oca koji ima poruku za kćer koja, kako su mislili, umire - ispričao je jedan od prijatelja za britanski "Liverpul Eho".

Sve priznala

Suočena sa nekim nelogičnostima, Standen je na kraju bila prisiljena svima da prizna da nema rak, niti ga je imala. Prijateljima je rekla i da žali zbog svoje laži, da joj je jako neprijatno i da je slomljena. Ispostavilo se da je zbog laži kako prima hemioterapiju sama obrijala glavu.


- Ne znam hoćemo li se Džim i ja razvesti, ne krivim ga ako tako odluči, ni vas ako je ovo kraj našeg prijateljstva, potpuno razumem i moraću nekako da krenem dalje - napisala je u pismu za dvoje najbližih prijatelja. 
Kako su se za nju na GoFundMe skupljale pare, par meseci kasnije završila je pred sudom za prekršaje u Česteru. Tamo je izjavila da je kriva za prevaru, a sud joj je odredio zatvorsku kaznu od pet meseci zatvora i naložio joj da vrati donaciju od 8.000 evra koju je uplatio lokalni preduzetnik.