Autor: Informer.rs

17.02.2021.

10:49

Foto:

Džet set

ODRŽAN POMEN LEGENDARNOM ŠABANU ŠAULIĆU! Muk u Aleji zaslužnih građana - Porodica i prijatelji nisu mogli da zaustave SUZE /VIDEO/

Članovi porodice, kolege i prijatelji okupili su se danas u Aleji zaslužnih građana kako bi dali dvogodišnji pomen ovom legendarnom pevaču, koji je iza sebe ostavio brojne hitove narodne muzike po kojima ćemo ga pamtiti.

Među prvima se na groblju pojavio Hasan Dudić, pevačev brat, a potom su došli i članovi njegove porodice - udovica Gordana koja nije skrivala suze, sin Mihajlo, ćerke Sanela i Ilda. Naravno, ni kolege nisu mogle a da ne dođu na Šabanov pomen, pa su se tu našli i njegovi kumovi Zorica Brunclik i Kemiš, zatim pevačice Aleksandra Prijović i Marina Tadić, harmonikaš Mirko Kodić, voditelj Zoran Pejić Peja, pevač Saša Matić i durgi koji su ga obožavali.

Poznato je da su mnogobrojne kolege obožavale Šabana, te da je na mnoge od njih uticao i rado su voleli da čuju njegov savet. Zato nije ni čudo što i dve godine posle njegove smrti ne mogu da veruju da ga više nema.

Šaban Šaulić rođen je u Šapcu 6. septembra 1951. godine. Bio je srpski pevač folk muzike, muzičar i producent. U toku bogate karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike“.

Njegova majka Ilduza Demirović je iz Bijeljine, gde je on i sam proveo dosta vremena. Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece - Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

Informer

Pomen Šabanu Šauliću

Među prvima na groblje je stigao Hasan Dudić, Šaban brat od tetke. Hasan nikada nije skrivao koliko mu je teško što je ostao bez njega, pa nema sumnje da mu je danas veoma teško jer je ostao bez njega.

Kumovi Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš stigli su na pomen Šabanu Šauliću. Pevačica je zagrlila kumu i dugo je držala u naručju. 

Informer

Aleksandra Prijović

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena“ i dr.