11.03.2021.

13:43

Foto:

Džet set

TIHOVANJE NA SLOBINOM GROBU! Bez velike pompe u Požarevcu obeleženo 15 godina od smrti Slobodana Miloševića

Vence na grob položili su predstavnici SPS-a, na  čelu sa Nikolom Šainovićem, članom Glavnog odbora, kao i članovi Pokret socijalista, predvođeni Aleksandrom Vulinom.

„Evo nas pred  spomenikom Slobodana Milošeivća. Ali, njegovi glavni spomenici su  Dejtonski sporazum i Rezolucija 1244, koji predstavljaju temelje na  kojima se Srbija i Srbi bore za svoja istorijska prava“, istakao je  Šainović.

Informer

 

On je napomenuo da veći deo njihove delegacije čine mladi,  treća generacija stranke koju je Milošević osnovao. „Tako se pokazuje  glavna osobina SPS-a, a to je trajanje“, rekao je Šainović. Aleksandar  Vulin istakao je da prijatelji Slobodana Miloševića nisu bili ni njegovi, ni prijatelji Srbije.

„Ali, svi neprijatelji Slobodana  Miloševića, bili su i iskreni neprijatelji Srbije i to je nepogrešivo,  istorija će to potvrditi“, kazao je Vulin.  I ove godine, sa  obeležavanja godišnjice izostala su Miloševićeva deca – sin Marko koji  živi u Rusiji i ćerka Marija, koja živi u Crnoj Gori, ali je na grobu  bio položen njihov venac.

Informer

 

Za razliku od svih dosadašnjih godišnjica,  ove je bio primetan znatno manji broj građana, koji su ranije brojnim  autobusima pristizali iz zemlje i okruženja. Slobodan Milošević  izručen je Haškom tribunalu 28. juna 2001. godine, gde je i preminuo  11. marta 2006. godine.

Tri dana kasnije, sahranjen je u dvorištu  poordične kuće u Požarevcu, gde je kasnije postavljena i njegova  bista.

Informer

 

Pretprošle godine u aprilu, pored njega je pohranjena i urna sa  pepelom njegove supruge Mire Marković, koja je preminula u Moskvi