Autor: Informer.rs

09.04.2021.

10:38 >> 12:32

Foto:

Džet set

ODRŽANA KOMEMORACIJA PREDRAGU ŽIVKOVIĆU TOZOVCU! Porodica, prijatelji i kolege se oprostili od legendarnog pevača - udovica Mima SKRHANA OD BOLA /FOTO/VIDEO

Na samom početku pušten je snimak sa dodele nagrade za najboljeg nacionalnog umetnika i pesmom "Jesen u mom sokaku".

Dragan Kojić Keba zaplakao je kada su se ređale slike i začule pesme Tozovca.

 - Nema političara, ni javne ličnosti, koja nije cenila Tozovca -  rekao je Živorad Žika Ajdačić. 

Lepa Lukić pojavila se sa zakašnjenjem na komemoraciji i odmah je počela da plače kada je videla fotografije koje su se ređale iz mladosti. Začuli su se najveći hitovi Predraga Živkovića Tozovca, a jedan od prvih "Prazna čaša na mom stolu".

Informer

Lepa Lukić u suzama

 - Tozovac je bio pevač, muzičar, voditelj, mnogo bolji od profesionalaca, poeta - rekao je harmonikaš Ljubiša Pavković i veliki prijatelj pevača. Lepa Lukić pojavila se sa zakašnjenjem na komemoraciji.

Potom se obratio Dragiša Golubović, predsednik SEMUS, posle minuta ćutanja.

Komemoraciju vodi Marija Veljković, koja je pročitala telegram.

 - Osim brojnih nagrada publike i stručnjaka, nosilac je visokih državnih priznanja koje je dobio svojim radom, trajanjem i gledanjem -  čitala je Marija.

Među prvima je stigla pevačica Vera Matović, a zatim i pevač Čeda Marković. Zatim su pristigle Merima Njegomir, Neda Ukraden, Snežana Babić, Lepa Lukić, Dragan Kojić Keba, Željko Joksimović, kao i predsenik parlamenta Ivica Dačić. 

Keba je rekao da je Tozovac bio veliki pevač i čovek.

Pevačica Neda Ukraden je zaplakala zbog smrti svog dugogodišnjeg prijatelja.

Udovica proslavljenog pevača Emilija jedva se držala na nogama, bila je u crnini, a na njenom licu videla se ogromna bol.

Čuveni pevač preminuo je pre tri dana u 86. godini, od posledica koronavirusa, sa kojim se borio prethodnih nedelja.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić odobrio je da velikan srpske narodne muzike bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas u 15.00 časova.

Predrag Živković Tozovac bio je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu. Živeo je i radio je u Beogradu.