Autor: S. Kostić

07.05.2021.

09:40

Foto:

Džet set

ŽIVOT POZNATOG GLUMCA OBELEŽILA VELIKA TRAGEDIJA! Feđu UBILA TEŠKA BOLEST i TUGA za SINOM JEDINCEM!

Život slavnog glumca obeležila je velika porodična tragedija kada mu je, pre četiri godine, naslednik iznenada preminuo u Americi. Od toga se Feđa nikada nije oporavio, a ružni događaji nastavili su da se nižu kada mu je krajem prošle godine otkriven tumor na bubregu.

Svetlana Bojković: Mislila
sam da će se izvući

- Čula sam da je bio bolestan i da je išao na operaciju, ali sam mislila da će se iščupati jer je uvek bio u punoj snazi. Pamtiću ga kao velikog čoveka, kolegu i prijatelja.

Širio pozitivan duh


Stojanovićeve kolege i dalje su u šoku i neverici zbog njegovog odlaska, a posebno njegov dobar prijatelj Svetislav Bule Goncić.

- Poslednji put smo se čuli pre mesec dana. Pokušavao sam da mu nađem neki lek koji je bio dosta skup, a koji bi mu omogućio da se makar malo oporavi. Nažalost, bolest ga je pobedila i na kraju je izgubio najvažniju životnu bitku - priča Goncić za Informer.

Gorica Popović:
Zajedno smo gradili živote

- Sa mojim dragim i divnim Feđom u Ateljeu sam odigrala veliki broj predstava. Zajedno smo gradili naše glumačke živote. Bio je čovek pun energije, zaljubljen u život i svoj poziv. Veoma mi je teško.

Njih dvojica su imali velike uloge u hit seriji "Istine i laži", a dosta su zajedno igrali i u pozorištu.

- Izgubio sam brata i čoveka sa kojim sam provodio mnogo vremena i privatno i na sceni. Feđa će mi zauvek ostati u srcu i utkan u dušu. Bio je blagonaklon čovek koji je svoj pozitivan duh i šarm širio svuda oko sebe - priseća se Bule.

Glumica Seka Sablić smatra da je gubitak sina dosta uticao na Feđino zdravlje.

Informer

Feđa sa koleginicom Nedom Arnerić

Irfan Mensur:
Poznajemo se od studija

- Imao je posebnu dozu humora kojom je oduševljavao sve oko sebe. Mi glumci smo ga veoma voleli. Poznajem ga još iz studentskih dana, bio je u generaciji koja je godinu dana starija od moje i još tada nam je svima bilo jasno da će izgraditi veličanstvenu karijeru, što je i dokazao.

- Pre nekoliko godina doživeo je veliku tragediju kada je izgubio sina. To je bila strašna stvar, koja je uticala na njegovo zdravlje i sigurno doprinela tome da nam prerano ode - iskrena je Seka.

Glumac Radoš Bajić tužan je zbog gubitka kolege:

Napustio nas je veliki glumac i divni čovek Feđa Stojanović. Sjajni inspektor Kecić iz "Selo gori a baba se češlja" i Milan Nedić iz "Ravne gore". Korona je pokidala sve kontakte između dragih i bliskih ljudi i zbog toga nisam imao pojma kroz kakvu je životnu dramu prolazio ovaj skromni i plemeniti čovek poslednjih meseci - rekao je Bajić.

Kremacija u subotu

Poznati glumac biće kremiran u subotu u 14.45 na Novom groblju u Beogradu. Stojanović je poslednju ulogu odigrao u seriji "Kralj". Glumio je u televizijskim ostvarenjima "Istine i laži", "Bolji život", "Srećni ljudi", "Vojna akademija", "Moj rođak sa sela", "Žigosani u reketu". Pamtićemo ga i po filmovima "Kupi mi Eliota", "TT sindrom", "Mala noćna muzika", "Čarlston za Ognjenku"...

Informer

Feđa gostuje u emisiji