Autor: Informer.rs

21.05.2021.

13:31 >> 15:07

Foto:

Džet set

SAHRANJEN ĐORĐE MARJANOVIĆ! Porodica, prijatelji i kolege ispratili legendarnog pevača na VEČNI POČINAK - tuga na NOVOM GROBLJU /FOTO/

Prvo je počelo izjavljivanje saučešća porodici Đorđa Marjanovića. Udovica je neutešna i sva u crnini.

Među prvima su na groblje pristigli ćerka pokojnog Marjanovića, njegov kum, kompozitor Vladimir Graić, imitator Goran Stojićević Karamela, Zorana Pavić i brojni prijatelji i poštovaoci lika i dela proslavljenog muzičara.

Marjanovićev sanduk bio je prekriven cvećem.

Pevač je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, a pre toga je održano opelo.

Informer

Udovica Đorđa Marjanovića

Od Đorđa Marjanovića oprostile su se njegove kolege i prijatelji na komemoraciji: prof. Nikola Rackov, Olga Marković, prevodilac i član ruskog kluba "đokista", umetnici Minja Subota, Nada Pavlović i Jovan Maljoković.

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine, iako se prvobitno pisalo da je preminuo od koronavirusa. 

Đorđe Marjanović je bio sinonim jednog vremena, raskošnog umetničkog stvaralaštva i ogromne, jedinstvene, lične harizme. Jednako popularan tokom decenija rada među mnogim generacijima ne samo na prostorima nekadašnje Jugoslavije već i mnogo dalje, posebno u svim zemljama nekadašnjeg SSSR-a.

Informer

Sahrana Đorđa Marjanovića

Prvi je pevač koji je imao zvanične klubove obožavalaca u tadašnjoj Jugoslaviji, a ogromna je zvezda bio i u bivšem Sovjetskom Savezu.

Ima brojne hitove a "Lazarela", "Romana", i "Moje ludo srce" su samo neki od njih...