25.05.2021.

18:29

Foto:

Džet set

OVAKO JE IZGLEDALA MAJKA RUŠKE JAKIĆ! Bila je nestvarna LEPOTICA grčkog i češkog porekla, a voditeljka je od nje nasledila LEPOTU! /FOTO/

Ruška Jakić je kultna ličnost za nekoliko generacija stasalih u Srbiji. Ona je nešto kao prototip "life coacha" i jedan od prvih zagovaralaca samoafirmacije.

Neprestano radim na sebi i volim svaki dan koji osvane, zahvalim se Bogu što sam živa, zdrava i što me ništa ne boli. Nemam naviku da vežbam i radim na održavanju linije, samo pijem dosta vode jer znam da je to organizmu potrebno. Verovatno sam dobru genetiku nasledila i od majke, Evgenije Barberis, ona je bila polu-Čehinja, polu-Grkinja i u poznim godinama je izgledala fantastično - izjavila je Ruška.

Informer

Ruška Jakić

A da li je, što se tiče genetike, u pravu, uverite se sami.

Na slici, levo, nalazi se Ruškina i Brankova majka, Evgenija Barberis, i zaista izgleda neverovatno mladoliko.

Skroz desno, već tada sa kratkom kosom, koja će ostati njen zaštitni znak, je Ruška, a do nje brat Branko.

Fotografija je nastala 50-tih godina ispred porodične kuće na Lionu.

Po čemu pamtite detinjstvo i mladost?

- Po bratu Branku koji me je, iako je bio šest godina stariji, svugde vodio sa sobom. Od njega sam dobila i prvi šamar jer mi se udvarao njegov najbolji drug. Znao je celu noć da sedi na terasi naše porodične kuće na Lionu i čeka kako bismo kobajagi zajedno došli kući, pošto me je mama samo pod tim uslovom puštala da izađem. Nažalost, više nije među nama. Mnogo sam ga volela - izjavila je Ruška, a potom dala jedan fantastičan savet.

Informer

Ruška Jakić

Kako se nosite sa strahom?

- Kada mi zakuca na vrata, samo kažem: “Ruška više ne živi tu”.