31.07.2021.

21:46

Foto:

Džet set

SEĆANJE KOJE NE BLEDI! Deset godina je prošlo od SMRTI LJUBIŠE STOJANOVIĆA LUISA! /VIDEO/

Rođen je u Leskovcu 25. juna 1952. godine. Luis se bavio muzikom još od 1970. godine. Nadimak „Luis“ je dobio u devetoj godini zbog svojih uspešnih imitacija Luisa Armstronga. Završio je srednju muzičku školu u Nišui Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Među prvima je kombinovao džez sa srpskim folklorom.

Godine 1980. snimio je prvi album pod imenom „Ne kuni me, ne ruži me, majko“, koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji. Zajedno sa srpskim bendom „Flamingosima“, pobedio je na Beoviziji 2006. godine pesmom Ludi letnji ples. Na Evropesmi-Europjesmi 2006. koja je održana 11. marta u Sava centru u Beogradu, „Flamingosi i Luis“ su osvojili drugo mesto. 

U prvom braku dobio je sina Miodraga, a sa drugom suprugom Dubravkom Dudom Stojanović imao je sina Marka i ćerku Maju koji su pošli njegovim stopama i danas se uspešno bave muzikom. Svom prezimenu su oboje dodali očev nadimak Luis.

Informer

Marko Louis

Lusiova naslednica Maja se 2013. predstavila publici u takmičenju "Iks faktor", zatim je bila članica benda "Maraqya", a onda se okrenula solo vodama. Postala je u međuvremenu i mama.