14.10.2021.

20:41

Foto: printscreen Twitter

Džet set

Poslednji intervju Marka Živića za Informer - Trebalo je da glumi Lukasa u seriji, a OVA emtovina scena mu je promenila život!

Marko Živić je trebao da glumi Acu Lukasa u seriji "Kafana na Balkanu". Poznati glumac je io ponosan što ga je folker predložio za glavnu ulogu u TV ostvarenju koje počinje da se snima u septembru:

- Čuo sam da je Lukas rekao da bi voleo da igram njega u seriji. Nas dvojica smo prijatelji. Aca je veliki čovek i umetnik, naravno da nije mala stvar što želi baš mene. Lepo je kada neko ko je uspešan u svom poslu kaže: "Ja bih voleo da me Marko glumi" - istakao je tada Živić za Informer i dodao:

Informer

Marko Živić

- Prihvatam uloge tek kada vidim tekst, da bih znao da li se ja kao glumac pronalazim u tome. Ako scenario dobro predstavlja Lukasov život i budem zadovoljan kolegama i rediteljem, nemam ništa protiv te uloge. Naprotiv, radovao bih se saradnji.

Dok je čekao zvanični poziv da se pridruži ekipi serije "Kafana na Balkanu", Živić je završavao seriju "Branilac".

- Igram Uroša, čoveka nepravedno osuđenog za strašno ubistvo deteta šezdesetih godina u okolini Barajeva. Ta serija je rađena po istinitom događaju. Kada se desilo ubistvo, Uroša je neko udario i odvukao ga u kukuruz. Stavili su mu krvavu košulju i nož, da ispadne da je on počinio zločin - rekao je Marko.

Informer

Marko Živić

Poznati glumac je tada otkrio da ima velike planove "Festivala filmskog scenarija", čiji je bio umetnički direktor:

- Unapredili smo festival i povećali broj gostiju. Radili smo na što boljem ozvučenju filmova, pa smo dovukli opreme kao za Madonin koncert! Sledeće godine bismo voleli da dovedemo i neke filmove iz regiona - rekao je tada Živić i dodao:

Informer

Marko Živić

- Policija ga je odmah zatvorila. Toliko su ga tukli da je priznao da je počinio ubistvo, iako je bio nevin. Branio ga je Filota Fila, koga u seriji igra Tika Stanić, ali je Uroš ipak osuđen na 12 godina zatvora.

Živić je tada rekao da nikada neće zaboraviti aplauz koji je dobio posle jedne emotivne scene u "Braniocu".

- Snimao sam u dvorištu kuće, gde sam za stolom sedeo, pio i govorio: "Kada sam vam trebao, uvek sam bio tu..." Bilo je baš emotivno. Kada sam završio, dvadesetak ljudi mi je aplaudiralo. Nikad pre to nisam doživeo.

Informer