17.11.2021.

12:54

Foto: Pixabay

Džet set

Mladić poreklom iz Srbije otkrio tajnu koju je njegov deda odneo u grob i sada ima samo jedan cilj

Kako je naveo u objavi na "Reditu", njegova porodična priča veoma je specifična.

- Nedavno sam saznao da je moj deda bio oženjen i da je imao dvoje dece, pre moje bake. Rekli su mi da se posvađao sa svojom prethodnom ženom i da je prekinuo svaki kontakt sa njom i decom. Tokom Drugog svetskog rata, emigrirao je u Austaliju. Preminuo je 2013. godine - napisao je mladić.

Ono što je za sada uspeo da sazna je da je njegov deda bio rođen u Ćupriji, odakle je prvo emigrirao za Francusku, odakle je krenuo put Australije.

- Rođen je u Ćupriji, a u Drugom svetskom ratu je prvo otišao za Pariz, pa odatle u Australiju. Trenutno tražim da li postoji mogućnost da u Srbiji nađem očeve polusestre i polubraću. Želim da pronađem našu izgubljenu porodicu - naveo je i dodao:

- Naše prezime je trenutno Ilich, ali je radnije bilo Ilić. Promenjeno je kada smo se doselili u Australiju. Moja prabaka se prezivala Perić i verujemo da je rođena u Ćupriji. Sećam se da su mi rekli da je jedan od mojih ujaka u jednom trenutku bio general ili lice sa višim činom u srpskoj vojsci - napisao je on na kraju svog oglasa u kojem traži članove porodice.