25.11.2021.

07:08

Foto:

Džet set

ONA JE NAJPOZNATIJA "CRNA UDOVICA" NA SVETU Naručila je smaknuće muža milionera, a njena neverovatna priča razotkrivena je zahvaljujući samo jednom TELEFONSKOM POZIVU

Progovorila je za dokumentarac na "Diskaveri" kanalu i rekla da nije očekivala da će je uhvatiti.

- Pitala sam sve da li imaju hrabrosti da ubiju mog muža. Bila sam veoma besna na njega,  toliko da sam išla po ulici i pitala svakoga, pa čak i lokalnog prodavca, da li bi se usudio da oduzme život mom mužu. Nisam umela da rukujem dobro pištoljem, zato to nisam mogla sama da uradim - ispričala je ona.

Vlasnik picerije ubio milionera

Na kraju je i našla čoveka koji je to uradio - Benedeta Ćeraula, vlasnika picerije u dugovima koji je upucao Mauricija Gučija dok je išao na posao u Milano. Ćeraulo je osuđen na doživotnu robiju.
Policiji su bile potrebne dve godine da otkrije ko je naručilac likvidacije poznatog italijanskog milionera, i ko zna da li bi se to ikada i desilo da Patrisijina vidovnjakinja nije pozvala policiju i otkrila šta se desilo.

Na sudu je utvrđeno da je ona naručila ubistvo nakon što joj je muž ponudio pola miliona dolara u brakorazvodnoj parnici. Ona je ovu ponudu opisala kao uvredljivu i insistirala da dobije bar milion. Takođe je rekla da je bila besna na muža jer je počeo da se viđa sa drugom ženom i brinula se šta će biti sa njegovim bogatstvom od 170  miliona dolara. Otkriveno je da ju je muž napustio i otišao sa drugom ženom dok je njoj rekao kako ide na kraći poslovni put.

Prvom presudom, iz 1998. godine bila je osuđena na 29 godina, ali joj je kazna smanjena na 26. Odslužila je 18 i puštena na slobodu.

Informer

Lejdi Gaga kao Patrisija Ređani

Mirni dani u zatvoru
Svoje dane u zatvoru opisala je kao mirne.
- Bilo mi je dobro u zatvoru. Za mene, to su bile godine mira, spavala sam, radila u bašti...- rekla je Patrisija koja je inače bila poznata po luksuznom životu i izreci da će radije plakati u "rols roju" nego biti srećna na biciklu.


Tokom 2017. godine, sud je odredio da Patrisija ima pravo da dobija oko 900.000 funti od bogastva njenog pokojnog muža.


Mauricio Gučio je unuk osnivača slavno modnog brenda "Guči". Ranih devedesetih kompanija je upala u probleme i on je prodao marku za 120 miliona dolara, i to samo dve godine pre smrti.