23.11.2021.

11:51

Foto: Zoran Sinko

Džet set

VEZA MEĐU NAMA JE VEČNA I NERASKIDIVA! Svetlana Ceca Bojković se SRECPARAJUĆIM govorom oprostila od MERIME NJEGOMIR! /VIDEO/FOTO/

Glumica Svetlana Ceca Bojković pročitala je pesmu koju je ćerka Jelena napisala za Merimu.

- Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvek znam da veza među nama večna i neraskidiva.

Merima Njegomir, srpska pevačica narodne muzike i istaknuti estradni umetnik, dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima. Ona je prva od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu, a dobitnica je i nacionalne penzije Republike Srbije. Snimila je više od 25 albuma, a iza sebe je ostavila mnoštvo antologijskih hitova, među kojima su "Ivanova korita", "Ruzmarin", "Zbog tebe"..