14.12.2021.

21:06

Foto: metropolitan nashville police department/facebook

Džet set

Unuk tajkuna platio ubistvo ljubavnice 750.000 dolara, pa sve šokirao JEDNOM PORUKOM

Ljubavnica Holi Vilijams (33) i njen partner Vilijam Lanvej (36) nađeni su mrtvi u smrskanom automobilu u martu prošle godine. Vozilo je sletelo sa puta i udarilo u drvo, a utvrđeno je da su žrtve bile upucane nekoliko puta.

Oženjeni Mond (46) uhapšen je u petak tokom redovne rutinske kontrole i optužen je da je učestvovao u zaveri za kidnapovanje devojke i mladića.

Osim njega, po optužbi za ovaj zločin uhapšeni su Gilad Peled (47), Bajron Brokvej (46) i Adam Keri (30), tri bivša vojnika koji rade u privatnom obezbeđenju kompanija.

Informer

Erik Mond


Kako prenose mediji, sve je počelo u februaru 2020. godine kada se Mond javio svojoj bivšoj devojci Holi kako bi se videli dok je on bio u poseti svom rođaku.


Međutim, za mesec dana javio se mladić koji je tvrdio da je njen dečko i da će ih razotkriti ako mu bogataš ne da novac.
Tada je Mond odlučio da unajmi tri čoveka kako bi "obavili posao" i sprečili otkrivanje afere.

Dvojica od njih prvo su pratili par kako bi otkrili gde se kreću i kuda voze automobil.

Uskoro su se sukobili sa njima na jednom parkingu. Tu su upucali mladića nekoliko puta, a onda njegovo telo ubacili u automobil, u koji su takođe ubacili i devojku. Odvezil su se nekoliko ulica dalje, a potom i u nju ispalili nekoliko metaka.

Informer

Mesto na kojem su nađena dva tela


Ono što je posebno bilo zanimljivo je recenzija koji je Mond  ostavio na firmu za obezbeđenje koju je vodio jedan od uhapšenih.


- Ovo je veoma profesionalna kompanija koja svoj posao obavlja u najkraćem mogućem roku. Ne mogu da zamislim da koristim usluge nekog drugog - napisao je Mond, koji je nakon obavljenog posla, sa svog računa prebacio 750.000 dolara na račun jednog od trojice ubica.

Mond je inače unuk teksaškog tajkuna Čarlsa Monda.