Autor: Informer.rs

26.12.2021.

19:59

Foto: printscreen

Džet set

SEĆATE LI SE ZVEZDANE JOVANOVIĆ POPOVIĆ? Šta danas radi bivša voditeljka koju je Jovana Jeremić nagazila u Jutarnjem

Jeremićeva je poludela zato što joj Zvezda nije obezbedila sagovornika iz Elektroprivrede Srbije, gde trenutno radi kao portparol.

Zvezdana Jovanović Popović počela je da se bavi novinarstvom pre 28 godina. Sa novinarstvom se susrela 1994. godine na RTS zbog čega je odlučila da napusti Prirodno matematički fakultet i upiše Fakultet političkih nauka. Karijeru je nastavila na Studiju B.

Informer

Zvezda Jovanović Popović

- Novinarski sam odrasla na tada opozicionom Studiju B, gde od 1995. prolazim klasičan put- reporter, skupštinski izvestač, urednik i voditelj dokumentarnih i informativno-političkih emisija. Izveštavala sam sa studentskih protesta, pratila rad opozicionih stranaka i burna politička zbivanja devedesetih, a od 1997. postala sam i najmlađi urednik vesti. Tokom bombardovanja 1999. svakodnevno sam uređivala i vodila vesti u 7. U aprilu 2000.godine, kada Vlada nasilno preuzima kontrolu nad Studijom B, nakratko napuštam novinarstvo, ali se vraćam 5. oktobra. Sledi novi izazov - prelazak na tehnički opremljeniju BK televiziju aprila 2004, gde radim kao urednik i voditelj centralnog Telefakta - ispričala je jednom prilikom Zvezdana.

Poslednje godine u novinarstvu provela je na Prvoj televiziji, ali je 2015. godine odlučila da se povuče iz medija i posveti radu u EPS-u.