15.01.2022.

10:18

Foto: printscreen

Džet set

OVO su poznate osobe koje su završile IZA REŠETAKA! Đoković ŽRTVA politčkih igara, pevač tvrdio da mu je HAPŠENJE NAMEŠTENO!

Neke od poznatih ličnosti bili su na robiji zbog trgovine narkoticima, pijanstva, nedozvoljenog posedovanja oružja, nelegalnih transfera i drugih prestupa. Drugi, poput Novaka Đokovića, su zbog političkih igara i licemerja ljudi "širokog shvatanja", završili iza rešetaka.

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta, ali pre svega čovek na koga mnogi mogu da se ugledaju, završio je pritvoru jer su mu Australijske vlasti odbile vizu. Nakon što je Novak dokazao na sudu svoju nevinost, jasno pokazvši očigledne greške koje su tamošnje vlasti napravile, Australijski ministar za imigracije Aleks Houk poništio mu je vizu za ulazak u Australiju, čime mu je uskraćena prilika da napadne 21. grend slem trofej u karijeri i postane najuspešniji igrač u istoriji tenisa.

Informer

Novak Đoković

Aca Lukas

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, uhapšen je pre 19 godina u akciji "Sablja" i osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja pištolja. Kasnije je izjavljivao da mu je hapšenje namešteno, ali da nije mogao da se izbori i dokaže nevinost.

Informer

Aca Lukas

Ceca Ražnatović

Ista akcija "Sablja" je "došla glave" i Svetlani Ceci Ražnatović, koja je takođe nekoliko meseci provela u ćeliji. Najpre zbog sumnje da je kontaktirala sa članovima zemunskog klana, a zatim i zbog neprijavljenog arsenala oružja i sumnjivih poslova u vezi s preprodajom fudbalera Obilića. Ceca je zbog ovog poslednjeg krivičnog dela osuđena na osam meseci zatvora 2011. godine, koje je provela sa nanogicom u svojoj kući.

- Sećam se da nikada nisam videla onolike bubašvabe! Uslovi života u toj rupi bili su pakleni - rekla je Ceca po izlasku iz Centralnog zatvora 2003.

Informer

Ceca

Džej Ramadanovski

Zbog prekomerne količine alkohola u krvi i vožnje u pijanom stanju iza rešetaka se našao i Džej Ramadanovski. Pevač je zgrešio u Švedskoj, a tamošnji zatvori su komforniji nego pojedini naši hoteli.

- Proveo sam šest i po godina u domu, pa mi nije bilo teško da se priviknem na skandinavske uslove. U zatvoru smo imali teretanu, saunu, džakuzi i solarijum, pa se nekako i moglo živeti - rekao je pokojni folker.

Informer

Džej Ramadanovski

Zdravko Čolić

Sredinom osamdesetih, u jeku najveće slave, uhapšen je Zdravko Čolić na aerodromu u Ohridu, kada mu je u džepu nađena poprilična svota deviza. Prema tadašnjem zakonu, to je bilo strogo zabranjeno, posebno ako za taj novac nije bio prijavljen porez. Čola se ipak izvukao, pa je pušten nakon saslušanja od tri dana.

Informer

Zdravko Čolić

Bora Čorba

I frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević je bio sedam dana u istražnom zatvoru kao srednjoškolac jer je s društvom upadao u bogataške stanove i od tako stečenog novca kupovao instrumente.

Informer

Bora Čorba

Danijela Vranić

Tužilaštvo u Beogradu prie nekoliko godina podiglo je optužnicu protiv Danijele Vranić zbog napada na policajca tokom privođenja u centru Beograda, kad je sa 1,84 promila alkohola u krvi pravila darmar po centru grada bežeći od patrole. Pevačica je nakon suđenja morala da plati popriličnu sumu odštete, ali je zatvor izbegla. Provela je samo jednu noć u ćeliji na trežnjenju.

Informer

Danijela Vranić

Žarko Laušević

Po­zna­ti glu­mac osu­đen je na 13 go­di­na za­tvo­ra zbog dvos­tru­kog ubi­stva iz ju­lu 1993. u cen­tru Po­d­go­ri­ce. On je ta­da iz svog pi­što­lja upu­cao Dra­go­ra Pe­jo­vi­ća i Ra­do­va­na Vu­či­ni­ća, dok je An­dri­ju Ka­ži­ća te­ško ra­nio. Na su­đe­nju se bra­nio tvr­d­nja­ma da je pi­što­lj po­te­gao u sa­moo­d­bra­ni, jer su pret­hod­no ubi­je­ni mla­di­ći na­pa­li nje­ga i nje­go­vog bra­ta Bra­ni­mi­ra. Osu­đen je na­j­pre na 15 go­di­na za­tvo­ra, ali je tu ka­znu uki­nuo Sa­ve­zni sud i na­lo­žio da se pos­tu­pak po­no­vi. U no­vom pos­tu­p­ku 1998. osu­đen je na če­ti­ri go­di­ne, zbog če­ga je au­to­mat­ski pu­šten iz za­tvo­ra, na­kon če­ga se pre­se­lio u Nju­jo­rk. Tri go­di­ne ka­sni­je, ka­znu je po­no­vo prei­na­čio Vr­hov­ni sud, osu­di­v­ši ga ko­na­č­no na 13 go­di­na. Sre­di­nom 2009. Lau­še­vić je po po­te­r­ni­ci uha­p­šen u SAD, ali je ubr­zo pu­šten.

Informer

Žarko Laušević

Milan Kalinić

Glu­mac i vo­di­te­lj na­šao sa na op­tu­že­ni­č­koj klu­pi ne­ko­li­ko pu­ta. Na­j­pre je u no­ve­m­bru 2011. pro­gla­šen kri­vim i osu­đen uslov­no jer je de­vet go­di­na ra­ni­je za­jed­no sa ne­ko­li­ko sau­če­sni­ka iz pros­to­ri­ja Cr­ve­ne zve­zde po­ku­šao da ukra­de te­le­vi­zor. U mar­tu 2015. iza­zvao je sao­bra­ća­j­nu ne­sre­ću kod Bru­sa, ka­da je vra­ća­ju­ći se s Ko­pao­ni­ka svo­jim „le­n­dro­ve­rom „ na­le­teo na „su­zu­ki“ u kom je bi­lo tro­je ma­đa­r­skih dr­ža­vlja­na, ko­ji su po­vre­đe­ni. Osu­đen je na no­v­ča­nu ka­znu i odu­zi­ma­nje do­zvo­le na če­ti­ri me­se­ca. Sa za­ko­nom se su­ko­bio i u apri­lu ove go­di­ne, ka­da se na ko­ša­r­ka­škoj uta­k­mi­ci iz­me­đu Par­ti­za­na i Cr­ve­ne zve­zde po­tu­kao sa na­vi­ja­čem Da­li­bo­rom Da­dom Kr­ko­vi­ćem.

Informer

Milan Kalinić

Dragan Kojić Keba

Pe­vač je 2017. kolima na­le­teo na ma­lo­le­t­nu de­vo­j­ku na pe­ša­č­kom pre­la­zu u Uli­ci Pa­ris­ke ko­mu­ne na No­vom Beo­gra­du. To­kom uvi­đa­ja je utvr­đe­no da je u tre­nu­t­ku ne­sre­će vo­zio bez do­zvo­le, ko­ja mu je pret­hod­no odu­ze­ta zbog bro­j­nih pre­kr­ša­ja. Sa tu­ži­la­štvom je sklo­pio spo­ra­zum o priz­na­ju kri­vi­ce i osu­đen je na no­v­ča­nu ka­znu od 140.000 di­na­ra, a do­zvo­la mu je odu­ze­ta na osam me­se­ci.

Informer