04.02.2022.

19:20

Foto: printscreen

Džet set

JEZIVA ISPOVEST IVE ILINČIĆ O ZLOSTAVLJANJU MIKE ALEKSIĆA: Razmatrala sam opcije i na kraju samo ponavljala jedno!

Hrabre devojke istupile su posle mnogo godina i sada u emisiji "Ona se budi" otkrile šta im se dešavalo u školi glume koju su pohađale od ranog detinjstva. Miroslavu Miki Aleksiću počelo je suđenje u Palati pravde gde se uskoro očekuje nastavak procesa.

Informer

Iva Ilinčić

- Ja sam u tu grupu krenula sa svojih devet godina i taj čovek mi je bio sve na svetu. I onda kada vas zadesi tako nešto, kada vam je neko kao otac i sa kim delite najlepše i najteže trenutke, sa kim razgovarate u kancelariji o problemima u porodici, o problemimau školi od svoje devete godine do 16., 17. i kada počne to da vam se dešava, vama nije jasno šta se dešava.

Informer

Miki se sada sudi

- Jako je važno da ljudi shvate da stvarno u tom trenutku u svojoj glavi nemaš opciju. Prvo zato što si dete, drugo zato što kada dođeš kući i posložiš sve opcije u glavi to izgleda ovako: „U redu ako kažem roditeljima da se ovo dešava moj tata će ga ubiti ili prebiti", "Ako prestanem da idem u grupu, kako ću ja celom svetu da objasnim da odlazm iz grupe koju sam toliko obožavala i koju sam to tog trenutka štitila kao svoje najcenjenije vreme u životu. Ta opcija otpada". Da nestanem sa lica zemlje – razmatrala sam, ali želela sam da istrajem i da ostanem jaka. Tako da nekako na kraju sve dođe na to da imaš jednu opciju – da potisneš to toliko duboko, da se praviš da se ne dešava ili da pravdaš iako duboko si duboko u stomaku svestan da to nije noramlano. To su mehanizmi odbrane. Ti tražiš samo nešto za šta možeš da se uhvatiš i kažeš: Možda ovo nije to, možda ovo  negde ima smisla, možda samo treba da ćutim i trpim. Sećam se da sam sebi samo ponavljala: "Proćiće, proćiće, proćiće, proćiće..."

Informer

Iva Ilinčić

- Došao je prijemni istipi, upisala sam fakultet prošlo je. Ali nije prošlo!

- Sramite se same sebe kada stanete i shvatite da ste pristali na nešto što niste želeli. I onda se poruši sve i shvatiš da ni na šta nisi ti pristala. Da je neko našao tako lep i divan put do vas, da vi to niste ni mogli ni da uvidite. I onda u trenutku kada se nađete sa tim sami u sobi kažete sebi da nema šanse da od srama i sramote pomisli da se meni ovo ikada desilo.

- I onda ću ja biti najnasmejanija u društvu, najzabavnija, onda ću ja i forstiati da delujem kao osoba koja nema problem. Toliko jako da ni najbliži prijatelji neće posumnjati da sam ja kroz to prošla.