09.02.2022.

21:35

Foto:

Džet set

JELENA ROZGA VODI VELIKU BITKU Zbog bolesti ne mogu da se ugojim ni pola kila

Šarmantna Splićanka priča kako živi sa ovim bolestima, zbog kojih već godinama ima istu kilažu.
- Moji problemi sa štitastom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva - priča pevačica.

Informer

Jelena Rozga

Rozga dodaje da je obolela zbog stresa:
- Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitaste žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom.

OVO JEDE JELENA ROZGA

TRIK SAVET: Budite umereni u svemu, ali ponekad dajte sebi malo oduška

DORUČAK: Omlet od belanaca, maslinke i mladi sir

RUČAK: Supa, meso i salata

VEČERA: Riba i povrće

Jelena kaže da joj nastupi zamenjuju klasične treninge u teretani:
- Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane "fit" i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija koronavirusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno.
Kada je reč o ishrani, pevačica ističe da je oduvek vodila računa šta jede.
- Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje - objašnjava Rozga.