Autor: Sandra STOJANOV

27.02.2022.

08:10

Foto: printscreen

Džet set

ZABRANILA BIH TEKSTOVE GDE SE SPOMINJE NASILJE: Lidija Vukićević šokirana količinom agresije nad ženama!

Nasilje nad ženama proteklih godina postala je sve snažnija tema o kojoj se govori i na koju se ukazuje, a mnoge poznate dame apeluju da se tome stane na put. Lepa Brena je pre nekoliko dana istakla da se mnogo interesuje za ovaj problem i da apeluje na institucije da ga suzbiju. 

Ovoga puta, glumica Lidija Vukićević istakla je da se grozi nasilja nad ženama, ali da agresije ima svuda, pa čak i u tekstovima pesama:

Informer

Lidija Vukićević

- Ja ne mogu to da komentarišem jer sud nije doneo konačnu presudu, tako da mi ne znamo šta se desilo na kraju. Ja sam se uvek zalagala za to da mi ne moženo uvek da osudimo pre samog suđenja i konačne odluke. U svakom slučaju naravno da ne podržavam i da štitim žene, ne samo glumice nego sve žene i da mi je to strašno. Mislim da žene treba da podignu glas ako su bile zlostavljane nas bilo koji način i da celo društvo treba da se pozabavi time i da do toga ne dolazi koliko god je moguće.

Informer

Takođe, Lidija je prokomentarisala tekstove u kojima se peva o zlostavljanju žena:

- Mislim da je je zavladalo jednoumlje bez mozga, bez zdravog i racionalnog razmišljanja. Mislim da su tekstovi pesama koje danas slušamo ne samo nasilje nad ženama, mislim da se propagira takođe i droga, besni automobili i sve ono što je pogubno za omladinu koja još nije izgradila svoj stav i misli da je to smisao života. Ja da sam odgovorna za kulturnu politiku u Srbiji, ja bi apsolutno cenzurisala sve tekstove gde se propagira nasilje nad ženama i " belo" kako oni to govore u svojim pesmama- zaključila je popularna glumica.

POGLEDAJTE EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":