24.04.2022.

14:30

Foto: informer.rs

Džet set

VASKRS ME PODSEĆA NA MOJU BAKU BOSILJKU, BILE SMO MNOGO VEZANE! Iva Štrljić progovorila o porodici i otkrila kako će proslaviti praznike!

Iva Štrljic, popularna glumica odglumila je brojne uloge, ali je uspešno krila detalje svog privatnog života. Ona retko govori o svojoj porodici, a sada je za Informer otkrila kako će provesti najveći hrišćanski praznik. 

Ivu smo gledali u mnogo projekata, ali najzapaženija je bila u popularnoj seriji "Igra Sudbine" gde je glumila legendarnu Dijanu Erski. Glumica je otkrila da li se čuje sa kolegama sa seta.

- Pa mi smo kolege, naravno da smo u kontaktu pa zašto ne bismo bili. 

Informer

Da li vam je žao sto više niste deo Igre Sudbine?
- Snimam novu veliku seriju, usredsredjena sam na novu ulogu i cela sam u tome posto oživljavam jedan neobican lik i to okupira intenzivno svaki moj trenutak. 

Kako planirate da provedete Vaskrsnje praznike?
- Uvek uz dobre ljude jer mi je to najvažnije, uz one u čiju sam ljubav i prijateljstvo sasvim sigurna. Ono najlepše kada govorimo o praznicima jeste to sto nas upucuju jedne na druge, što nam skrecu pažnju na to koliko je bitno da se usmerimo na nasu porodicu i ljude koji su nam vazni i da ako smo ih možda nekada zapostavili jureci kroz život sada ih podsetimo da smo uvek za njih tu. 

 Kakve vas uspomene iz detinjstva vezuju za ovaj praznik i kako ste slavili ranijih godina?
- Uvek su to secanja na moju baku Bosiljku, maminu mamu za koju sam bila posebno vezana i koja je najlepsim tonovima obojila moje detinjstvo. Na mirise kolaca, ukuse, farbanje jaja, lepljenje onih slicica sa zekama na njih...na dane proleca, na boje i radosti.

Da li sami farbate jaja ili poput nekih savremenih zena smatrate da to nije posao za vas?
- Farbam, ja sam prirodna i prizemna osoba tako da ne razumem zašto ne bih i to posebno volim da ih farbam sa decicom svojih prijatelja jer njih taj proces cini posebno srecnim a mene uvek usreci decija sreca jer nista nije vaznije od nje.

Informer


Otac vam je nedavno cestitao na nagradi "Beogradski pobednik" da li pozelite ponekad da zaigrate u nekom projektu sa svojim ocem?
- Dobila sam za ulogu Dijane Erski deset nagrada medju kojima su i "Beogradski pobednik" i "Zlatna znacka" i čestitao mi je sve. Volim svoj posao i raduje me svaki novi projekat svaka nova uloga a to da li cu igrati sa tatom pa to ne zavisi od mene nego od reditelja i podele.

Informer


Da li žalite za necim u životu?
- Ne. Zato što sam uvek davala sve od sebe, nisam se štedela i sa dobrom voljom, strašcu i istrajnošcu sam sve shvatala a kada tako živite nema čega da vam bude žao jer ste posteno kročili svojim putem.

U poslednje vreme žene mnogo vise paznje posvecuju fizičkom izgledu i podvrgavaju se estetskim operacijama kakvo je vase mišljenje o ovome?
- Sve što neko želi da uradi da bi sebi izgledao lepše ne vidim razlog zašto ne bi uradio. Pa svaka dama želi da se oseca lepo, šta može u tome loše da bude. Međutim treba naglasiti da je dobar estetski hururg pomalo i umetnik zato što ce on to uvek uraditi prefinjeno i sa merom a to je ono najvažnije, nikad napadno, uvek pažljivo i u skladu sa osobom. Međutim, ono što moram da dodam je to da kako radimo na svom fizičkom izgledu treba da radimo i na svom duhu, na onome što je unutar nas, na našem ophodjenju prema okolini, vaspitanju i obrazovanju, na našoj rečenici, tome kako se izražavamo jer tek onda tako sveukupno mi smo ona osoba koja ostavlja utisak, ona koja se ne zaboravlja, ona koja najsnažnije privlači.