17.05.2022.

11:15

Foto: Printscreen/Instagram

Džet set

TRAŽI SE ODUZIMANJE POBEDE UKRAJINI Njihov predstavnik pokazao Hitlerov pozdrav na bini, kamere pokušale sve da sakriju!

Pobeda Ukrajine na ovogodišnjem takmičenju Evrovizije izazvala je mnoštvo reakcija, a većina javnosti uverena je da „Kaluš orkestar“ nije zasluženo osvojio prvo mesto.

Informer

Dok se polemiše o tome kako je Ukrajincima zbog aktuelnog rata u njihovoj zemlji poklonjena pobeda, na društvenim mrežama počeli su da kruže uznemirijući snimci iz finalne večeri Eurosonga.

Naime, jasno se vidi da u jednom trenutku, pre izlaska na binu, frontmen benda, Oleg Psijuk podiže ruku i pokazuje Hitlerov pozdrav. U tom trenutku, kadar se sklanja sa benda i prebacuje na voditelje programa, a organizacija najpoznatijeg muzičkog takmičenja pravila se da se ništa nije dogodilo.

Informer

U komentarima su počela da se nižu pitanja i predlozi da im se pobeda oduzme jer je prekršeno strogo pravilo i to na veoma ružan i javan način.

Podsetimo, Ukrajina nije jedina zemlja koja je prekršila pravila evrovizijskog takmičenja, albanska predstavnica pokazala je na svom nastupu dvoglavog orla, simbol tzv. Velike Albanije, a iako se to kosi sa politikom Eurosonga, ona za svoj sramni postupak nije sankcionisana.

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":