07.07.2022.

07:30

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/printscreen

Džet set

NIKOLINA TRAŽI DA JOJ SE VRATI SLIKA KOJU JE KUPILA POKOJNOM VIDOJU! Od Miše Grofa potražuje ovu umetninu, vrednost joj je ogromna!

Sukob Nikoline i Vidojevog oca, Miše Grofa javno je eskalirao nakon 40-otnevnog pomena koji su dali istoričaru umetnosti i to zbog novca. A sada se pojavila nova informacija o tome da Nikolina potražuje sliku Vlahe Bukovca iz 19. i 20. veka koju je kupila svom pokojnom suprugu i koju je platila, navodno, 30.000 evra.

Informer

Dala brdo para za sliku koju je poklonila mužu, i sada je želi nazad... Nikolina Pišek

Kako otkriva izvor, Pišekova je umetninu kupila na jednoj licitaciji u Zagrebu nedugo nakon udaje za Vidoja u Monte Karlu. A kako je on bio oduševljen njenim gestom i ovom umetninom, sliku je odneo u stan na Vračaru. Nikolina je pokušala ovo umetničko delo da uzme iz stana, ali ju je u tome sprečio svekar:

Informer

Glumili dok nije prošlo 40 dana, a sada se javno preziru... Miša Grof i Nikolina

- Miša Grof je doslovno prisvojio sve vrednosti i umetnine iz stana na Vračaru. On nije hteo ni da čuje da vrati Nikolini tu Bukovčevu sliku, za koju ona tvrdi da na nju kao udovica ima prava. On joj je rekao da na ovu sliku može da zaboravi, te da ona pripada njegovom sinu, jer ju je ona kupila od njihovih para, a ne svojih. Nikolina nije htela da se raspravlja, pa će pravdu morati da potraži na sudu, kao što je već i najavila - otkriva izvor.

Informer

Vidoje i Nikolina

Inače, Nikolina je u aprilu ove godine, samo mesec dana pred Vidojevu iznenadnu smrt, za hrvatske medije i sama potvrdila da je pokojnom Vidoju kupila sliku Vlahe Bukovca.

- Bukovca konkretno jako volim. Čak sam i pre jedno osam ili devet godina kupila jednu sliku svom mužu. U pitanju je jedan mali format - ženski akt. Mislim da se zove "Poljubac". Pronašla sam ga ovde i zaljubila se u nju. A posebno moj suprug, koji je još veći ljubitelj tog autora nego ja - rekla je tada Nikolina, i ne sluteći da će je kroz mesec dana zadesiti teška porodična tragedija.

O ovoj informaciji, Nikolina nije davala komentar kao ni njen bivši svekar Miša Grof.

BONUS VIDEO: