22.07.2022.

14:45

Foto: Promo

Džet set

POČINJE GUČA, A EVO I KADA! Ovako je o Dragačevskom saboru trubača pisao Gardijan!

Tekst novinara britanskog lista Guardian, Gareta Kartrajta, koji je 2009. godine imao priliku da poseti jedan od najpoznatijih i najposećenijih festivala u ovom delu Evrope – Dragačevski sabor trubača u Guči.

Informer

Njaveća žurka u Evropi uskoro počinje u Guči

U pomenutom tekstu, Kartrajt je na samom početku, dao možda i najprecizniju sliku onoga Guča za vreme trajanja Sabora jeste: “Vlažan vazduh Guče je gust od vriska trube, dok su njene ulice preplavljene plesačima. Petak je, sredina je dana i neće biti odmora do nedelje u ponoć...“ i nastavlja: „Duvački orkestri, divlji? Mislite da se šalim? Nema šanse! Posećivao sam ilegalne rejvove 90-ih, žurke na otvorenom ili u napuštenim fabrikama, ali ništa od toga nije uporedivo sa Gučom. Energija, radost, čista gonzo raskoš koja obuzima ovo zaseoke tokom vikenda je neuporediva sa bilo čim.“

Informer

Dragačevski sabor trubača u Guči

Kao i te 2009. godine, i ove godine Sabor počinje u petak, 05. avgusta i trajaće do nedelje 07. avgusta, u organizaciji Opštine Lučani, SKYMUSIC-a, Turističke organizacije Dragačevo i Kulturnog centra Guča. Tada će se nekoliko stotina hiljada ljudi, sa najrazličitijih strana sveta, kao i mnogobrojne novinske ekipe sliti u ovu varošicu na Zapadu Srbije. Brojne izložbe, nastupi kulturno-umetničkih društava kao i mnoge druge svetkovine koje čuvaju i neguju sećanje na našu tradiciju i običaje, udruženi sa bogatim programom i nastupima nekih od najistaknutijih virtuoza na trubi, zasigurno će kod svakog postioca proizvesti isti efekat – prevazići će njegova očekivanja! Dodatno, kompletna realizacija, vizuelizacija i tehnička produkcija Sabora poverena je SKYMUSIC-u, pa je repriza „najluđe žurke u Evropi“ zagarantovana!