25.08.2022.

07:42

Foto:

Džet set

JADRANKA GURA SRBIMA "PRST U OKO"! Pevala pesmu posvećenu Gotovini, pevačica propala i sad nastupa po kućama!

Ovog puta Jadranka je otpevala pesmu koja je posvećena hrvatskom generalu Anti Gotovini i ostalim njihovim generalima kojima se sudilo u Hagu zbog ratnih zločina tokom operacije "Oluja" 1995.

Informer

Sada peva Hrvatima nacionalističke pesme... Jadranka Barjaktarović

Posrnula pevačica se ne smiruje. Ovog puta skandal je izazvala pevajući pesmu Miroslava Škora "Sude mi".

Jadranka je spornu pesmu pevala najpre prošle godine na jednom javnom skupu i od tada ju je uvrstila i u svoj redovni repertoar.

- Hoćemo li jednu "Sude mi"? Može? Sude nam. Ovo ćemo svi zajedno - rekla je okupljenim Crnogorcima Barjaktarovićeva na jednom nacionalističkom skupu pre nego što je zapevala spornu pesmu, a taj snimak može se videti na društvenim mrežama.

Inače, Škoro je više puta isticao da je ta numera posvećena Anti Gotovini i svim drugim hrvatskim generalima i da je nastala u trenutku kada su oni bili u Hagu.

Informer

Hrvatski general Ante Gotovina, sudilo mu se za ratne zločine nad Srbima

- Pesma za sve naše generale, za Zrinskog, Frankopana, Gupca, za sve koji su na pravdi boga osuđeni u prošlom režimu od Blajburga do Stepinca i prolećara. Pesma je i za one pravednike koji su nedužni trunuli u Jasenovcu, za progonjene i osuđene kroz istoriju - rekao je Škoro je 2016. za Večernji list o pesmi "Sude mi", a u jednoj emisiji objasnio je dodatno:

Informer

Bez pardona otpevala Tompsonovu omiljenu pesmu... Jadranka

- Iako je očigledno da su pesme "Sude mi" i "Svetinja" o generalu Gotovini, ja sam te pesme posvetio svim hrvatskim generalima. I generalu Blaškiću, Markaču, Čermaku, svim generalima iz BiH koji su i dan-danas u Hagu - izjavio je on.

Inače, ova numera je jedna od najomiljenijih pesama Marka Perkovića Tomsona, a posebno je postala poznata nakon što su je Škoro i Tomson otpevali u duetu na koncertu "Milo moje", koji se održao u Domu sportova u Zagrebu, 2003. godine.

Pre dve godine ona je u Podgorici pevala pesmu "Ne može nam niko ništa", na skupu na kojem je bilo nekoliko hiljada ljudi, ali je drugi deo refrena promenila iz "jači smo od sudbine" u "jači smo od Srbije" i zbog toga je dobila zabranu ulaska u našu zemlju.

Informer

Peva po kućama... Jadranka peva Crnogorcima za slave i rođendane

Kako prenose mediji, Jadranka u poslednjih nekoliko meseci jedva sastavlja kraj s krajem, pa tako najčešće peva na proslavama krsnih slava pojedinih crnogorskih porodica, koje se održavaju po privatnim kućama i manjim restoranima i kafanama, za koje dobija minimalan honorar.

Tako je ona za Sv. Iliju pevala na slavi jedne cetinjske porodice, a snimak sa nje je postao viralan i na društvenim mrežama. Pored toga, može se čuti i videti uživo u malim kafićima i kafanama, ali je redovna gošća na političkim i nacionalističkim skupovima, gde opet peva crnogorske pesme i provocira Srbe dobro poznatim stihovima.

BONUS VIDEO: