03.11.2022.

07:00

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

GAGA: TAČNO JE, SNIMAM BOJ NA KOSOVU! Proslavljeni reditelj ekskluzivno otkriva kome je dodelio ulogu Vuka Brankovića!

Kako Informer saznaje, uloga Vuka Brankovića već je dodeljena glumcu Igoru Đorđeviću, koji je najzapaženije uloge ostvario u "Korenima" (Đorđe Katić), "Dari iz Jasenovca" (Ante Vrban) i "Junacima našeg doba" (Miroslav Čičanović Čičko). Još nije poznato ko će igrati Miloša Obilića, Kosovku Devojku, kneza Lazara...

Informer

Gaga Antonijević potvrio za Informer da su pripreme u toku...


- Film pripremamo već duže vreme i sada mogu da kažem da ćemo ga definitivno snimati! Tačno je da je jednu od uloga dobio Igor Đorđević, on će igrati Vuka Brankovića. Za ostale uloge kastinzi su još u toku i ne mogu ništa više da otkrivam - priča Gaga za Informer.

Informer

U ulozi Vuka Brankovića... Igor Đorđević
Prva klapa u junu 2023.

Slavni režiser, koji živi i radi na relaciji Beograd - Los Anđeles, kaže da će snimanje ove istorijske drame početi sledeće godine, a da će pojedine rekvizite dopremiti iz inostranstva.
- Snimanje počinjemo u junu naredne godine i trajaće sigurno četiri meseca. Snimaćemo isključivo na lokacijama u Srbiji, a kostime i oklope dopremićemo iz Portugalije i Španije jer ih nema kod nas. Film će se raditi u srpsko-španskoj koprodukciji - kaže reditelj i otkriva šta će biti centralni deo priče:

Informer

Ne zna se ko će glumiti Miloša Obilića... Žarko Laušević u filmu "Boj na Kosovu" iz 1989. godine


- Radnja ovog "Boja na Kosovu" biće drugačija od filma koji je snimljen 1989. godine. Držao sam se zapisa između kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojima piše da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. Dakle, naša priča biće o njima. U filmu će, naravno, biti prikazan i čuveni boj na Kosovu, a pojaviće se i svima poznate ličnosti poput kneza Lazara, kneginje Milice, Miloša Obilića, Vuka Brankovića, Ivana Kosančića i Kosovke Devojke.

Spektakl

Antonijević kaže da ovim filmom želi da mlađoj generaciji približi jedan od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji.
- Vreme je da se uradi ovakav film i da se mladima ta tema ponovo približi na savremeni način, s novim mogućnostima koje današnja tehnologija nudi. Sve će biti na visokom produkcijskom nivou! - završava priču Gaga.
 

Prvi film "Boj na Kosovu" reditelja Zdravka Šotre snimljen je 1989, tačno 600 godina od čuvene bitke, koja se odigrala 15. juna 1389. U filmu su igrali neki od naših najvećih glumačkih legendi: Miloš Žutić (knez Lazar), Gorica Popović (kneginja Milica), Voja Brajović (Vuk Branković), Žarko Laušević (Miloš Obilić), Ljuba Tadić (sultan Murat), Branislav Lečić (bajazit Jildirim), Svetozar Cvetković (Milan Toplica), Milan Gutović (Ivan Kosančić), Velimir Bata Živojinović (Srbin Hamza) i Katarina Gojković (Kosovka Devojka).

BONUS VIDEO: