10.11.2022.

15:12

Foto: ATAIMAGES

Džet set

OVO JE OBRAZOVANJE JELENE I NOVAKA ĐOKOVIĆA: Imaju nešto zajedničko, iako je najboljem teniseru škola dosta trpela

Na primer, Jelena i Novak Đoković znaju se od detinjstva ali su krenuli u različitim pravcima po pitanju obrazovanja, a sve je dodatno zakomplikovala Noletova sve aktivnija karijera u tenisu u tom periodu.

Za Noleta je obrazovanje neretko moralo da ostane po strani dok je sate provodio na teniskom terenu, ali je nekako uspeo da završi školu jer su njegovi roditelji uvek bili izričiti po tom pitanju. Osnovnu školu naš najbolji teniser završio je u ustanovi "Bora Stanković" na Banjici, dok je kao tinejdžer pohađao Sportsku gimnaziju koju je završio vanredno, odnosno pojavljivao se samo na ispitima. Jelena i Novak Đoković tada su se već znali i podržavali su jedno drugo na putevima napretka.

Informer

Jelena i Novak Đoković imaju dosta zajedničkih crta po ovom pitanju jer je i Jelena neko vreme pohađala Sportsku gimnaziju nakon što je završila Osnovnu školu "Drinka Pavlović" u Beogradu. Kasnije je u Milanu upisala jedan od najboljih italijanskih privatnih fakulteta Bocconi koji je ne samo završila, već je tamo upisala i master studije. Kako joj to nije bilo dovoljno, 2011. odbranila je doktorat na smeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku.

BONUS VIDEO: