26.12.2022.

07:00

Foto: prntscreen

Džet set

BAJAGA: NISAM ZNAO DA JE MASIMO BOLESTAN! Pevač skrhan bolom zbog smrti prijatelja!

On se nedavno video sa Masimom u Beogradu. Nije ni slutio da će im to biti poslednji susret, pošto je veliki umetnik preminuo u petak u bolnici u Zagrebu.

- Nije mi rekao da je bolestan. Ovo je mnogo veliki gubitak za regionalnu scenu - rekao je Bajaga i prisetio se dana kada su se njih dvojica upoznali:
- Bio je moj drug, veliki muzičar, pevač i odličan gitarista. Zvuk njegove gitare podsećao je na Bouvijevu. Upoznali smo se i sprijateljili 1984. na Opatijskom festivalu, gde sam svirao sa "Instruktorima", kao i njegov bend "Dorijan Grej".
Pored Bajage, od pevača specifičnog glasa potresnim rečima oprostio se i Jura Stublić.
- Imao sam jednog prijatelja, možda i najvećeg u životu. Družili smo se dok smo bili mladi, u najbolje doba... Otišao je s ove planete, s koje ću i ja ubrzo otići.
Komemoracija Masimu Saviću biće održana 30. decembra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a biće sahranjen u Zadru. Tačan datum sahrane još nije poznat, a pevač bi trebalo da bude kremiran.
- To je bila Masimova želja. Njegova supruga Eni će objaviti sve vezano za sahranu - rekla je Lana Čulig iz izdavačke kuće Masima Savića.
 

Pevao sa drenom u plućima

Masimo Savić je sa drenom u plućima održao poslednji koncert 5. novembra u zagrebačkoj Areni. Iako mu je doktor rekao da taj nastup može da mu ugrozi život, Masimo je bio uporan: "Ovo mi je životni koncert. Nikada nisam otkazao koncert, pa neću ni ovaj." Pošto je po svaku cenu želeo da nastupa, njegov doktor je sa medicinskim sestrama bio u bekstejdžu, kako bi brzo reagovali ukoliko Saviću pozli. Na sreću, sve je bilo u redu, a Masimo je sa drenom u plućima pevao dva i po sata.

BONUS VIDEO: