12.02.2023.

12:17

Foto: Printscreen

Džet set

TRAŽI SE DISKVALIFIKACIJA HRVATSKE NA EVROVIZIJI! Grupa "Let 3" traktorom ismevala progon više od 250.000 Srba u zločinačkoj akciji "Oluja"

Jedna grupa fanova ovog prestižnog muzičkog takmičenja traži da se diskvalifikuje Hrvatska, dok ima i onih kojima se ovaj performans dopao.

Pored samog nastupa, koji je takođe izazvao brojne negativne komentare, najviše u Hrvatskoj gde se čak zahteva i diskvalifikacija, pažnju javnosti je privukao i "performans" ove grupe, koja je na skandalozan način pokušala da bude duhovita.

Naime, "Let 3" se na festival za predstavnika Evrovizije dovezao trktorom, što su mnogi protumačili kao ismevanje progona više od 250.000 Srba u zločinačkoj akciji "Oluja"...

Iako se članovi ove grupe pravdaju da je ovaj njihov potez zapravo imitacija poklona koji je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko kupio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu za 70. rođendan, malo je onih koji su u to poverovali.

"Odmah diskvalifikujte Hrvatsku ili barem pesmu", "Želim Hrvatskoj nula bodova na Eurosongu", "Hrvati, šta ste to napravili? Ako se ovo kvalifikuje u finale, biću jako uzrnemiren", "Šta nije u redu s vama?", "Nova godina, novi neprolazak Hrvatske u finale", "Je li Hrvatska namerno pokušava da sabotira svoje šanse na Eurosongu?", "Druge države se barem trude", neke su od kritika.

Informer

Bend Let 3 je stigao na festival "Dora" na traktoru...

Grupa "Let 3" je inače bizarna polupank grupa, koja je poznata po ekscesnim performansima. Tako su sada na "Doru", došli na traktoru, dok su na sceni nosili haljine i kapu koja je deo vojničke uniforme. U svojim izjavama oni su govorili kako je njihova pesma antiratna.

Informer

Scena iz spota prikazuje traktor koji je postao simbol pogroma nad Srbima u Oluji...

U moru onoga čime su šokirali javnost je i njihov album iz 2005. godine koji je nosio naziv "Bombardiranje Srbije i Čačka". On sadržajno nije bio uverljiv, ali je naziv namerno stavljen kako bi se skrenula pažnja publike i javnosti.

Hrvatski bend je takođe nastupao u srpskoj narodnoj nošnji, a čak su i masturbirali na sceni i merili polne organe.

Takođe, "Let 3" je 2000. godine izveo performans tokom koga su simulirali kolektivno samoubistvo streljačkim vodom.

Kako izgledaju spot i pesma sa kojom Hrvatska želi da se predstavi na Evroviziji možete pogledati u videu ispod.