12.02.2023.

19:22

Foto: Youtube printscreeen

Džet set

ENGLEZI NEĆE DOZVOLITI HRVATIMA DA IZVEDU SVOJU PESMU NA EVROVIZIJI?! BBC uveo stroga pravila, Let 3 neće moći da nastupi na prestižnom takmičenju?!

I dok se svi u Srbiji slažu da je nedopustivo da grupa "Let 3" bude deo "Evrovizije 2023" jer mnogi smatraju da je reč o ruganju žrtvama "Oluje", Hrvatski stručnjaci se plaše BBC-ija koji ima stroga pravila i zabranjuje bilo kakvo promovisanje rata. Britanska trelevizija je čak ceo program pomeriula sa 21 čas na 20 časova, što znači da će i deca imati prilike da gledaju Evroviziju, zbog čega "Let 3" ima još manje šanse za učešće na festivalu.

Informer

Ovo im neće proći... Hrvatski predstavnici "Let 3"

- Eurosong, a pogotovo BBC, imaju jako stroga pravila. Na svojoj sceni u maju u Liverpulu, naglašeno je, ne žele ništa što bi moglo povrediti bilo čija osećanja. S tim u skladu isključene su teme poput nečije vere, političkih ili ratnih poruka. Uz to, Evrovizija ove godine u Engleskoj, po njihovom vremenu, neće početi u 21 čas, nego u 20 časova, pa će prvi deo spektakla tamo pratiti i osobe mlađeg uzrasta. Na njih BBC posebno pazi, pa zbog toga u televizijskom terminu do 22 časa ne prikazuju ništa što bi bilo neprimereno najmlađima. Zbog svega toga nije isključeno da će hrvatski predstannici na pesmi Evrovizije morati da izmene ceo performans- kazao je urednik Hrvatske televizije Tomislav Štengl.

Informer

Promovišu rat... Let 3

Ovim je postalo jasno da su i sami Hrvati svesni da promovišu rat, ali ipak i dalje ne priznaju da je pesma i performans koji je izveo "Let 3", u kojoj se spominje traktor, direktna provokacija upućena Srbima koji su 1995. godine proterani u akciji "Oluja" iz svojih domova u Hrvatskoj.