19.02.2023.

12:16

Foto:

Džet set

PEVAČ ZDRAVSTVENO UGROŽEN, HITNA HOSPITALIZACIJA! Boki 13 u prekanceroznom stanju, narušenog zdravlja, suprotno uputstvima lekara, vraćen je u KPU „Idrizovo“!

Ovakvo ponašanje je u suprotnosti sa preporukama desetina lekara koji su u proteklom periodu lečili Jovanovskog, suprotno konzularnim mišljenjima i lekarskim izveštajima.

Oni jasno navode da se bez suspenzije kazne ne mogu sprovesti uslovi za lečenje metaplazije želuca u kaznenim uslovima, s obzirom na specifično stanje u kome je ona zatečena.

Povodom prekanceroznog stanja Jovanovskog, šaljemo vam i histopatološki izveštaj Instituta za patologiju Medicinskog fakulteta u Skoplju, koji kaže: „Prikaz odgovara hroničnom gastritisu sa žarištima intestinalne metaplazije.

Informer

 

Iz medicinske dokumentacije, jasno stoji: „Ukoliko se preporuke date za dalje lečenje pacijenata ne sprovode isključivo i samo u obaveznim domaćim uslovima, prema svemu navedenom, nastupiće trajne posledice po život i zdravlje pacijenata“.

Nalazi su prosleđeni stručnom kolegijumu JZU UC St. „Naum Ohridski i stručni kolegijum jednoglasno se slažu oko datih preporuka i uputstava za dalje lečenje.

Iz Klinike za digestivnu hirurgiju, čije vam nalaze dostavljamo, ističu: „Pridržavamo se preporuka naših kolega sa JZU UC St. Nauma Ohridskog, s obzirom da je pacijent tamo operisan i lečen u Gastroentero-hepatološkoj bolnici, gde je pregledan i pregledan“.