24.02.2023.

16:46

Foto: Žarko Radovančev, Tanjug HINA, Aleksandar Jovanović Cile

Džet set

OD CAJKI ME BOLE KOSTI! Predsednik Hrvatske se oglasio nakon zabrane nastupa Bekute i Kebe, a onda priznao: POLA HDZ-a TO SLUŠA!

Milanović je najpre kazao da se to iz ljubavi naziva cajkama.

Informer

Zoran Milanović, predsednik Hrvatske

- Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje. Ja je ne bih branio. Odluka pulskog gradonačelnika je da to ne daju jer će tamo biti cajke. E, sad- izjavio je Milanović.

Informer

Ne daju Kebi i Bekuti da pevaju narodu koji ih obožava...

Kako je rekao, imali smo i koncert Thompsona u Puli pre deset i više godina, pa su isto neki raspravljali o tome.

- Većinu stvari ja ne bih zabranjivao. Ne volim tu kulturu zabranjivanja. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima. Pa, pol HDZ-a to sluša- naglasio je predsednik Hrvatske.

Informer

Sve započeo Filip Zoričić, gradonačelnik Pule

Podsetimo, koncert Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe, u organizaciji "Hiljadarke", u Puli je otkazan jer gradonačelnik tog grada Filip Zoričić zabranio nastupe pevačima iz Srbije zato što pevaju turbofolk. On je u svom obrazloženju naveo da je samo reč o vrsti muzike koju pevaju naši pevači i da nije u mentalitetu njegovog grada, dok iz organizacije "Hiljadarka" tvrde da je u stvari razlog jer je reč o srpskim pevačima i da ne žele "srpsko smeće" u Puli, a navodno je gradonačelnik psovao i srpsku majku. I gradonačelnik Osijeka je podržao svog kolegu, pa zabranio isti koncert srpskih pevača koji su organizatori planirali da prebace u taj grad.