10.03.2023.

07:20

Foto: printscreen

Džet set

SRPKINJA PREDSTAVLJA AUSTRIJU NA EVROVIZIJI! TEODORA ŠPIRIĆ, POZNATIJA KAO TEJA DEVI, PUTUJE U LIVERPUL!

Ona će u duetu s austrijskom koleginicom Salenom nastupiti u Liverpulu s pesmom "Who the Hell is Edgar", s kojom su prekjuče pobedile na tamošnjem nacionalnom takmičenju. Spot za njihovu pesmu objavljen je na zvaničnom kanalu Evrovizije na Jutjubu i za samo jedan dan imao je pola miliona pregleda!

U komentarima ispod videa fanovi Evrovizije iz cele Evrope pohvalili su Srbiju da ove godine u Liverpul šalje dva predstavnika s odličnim pesmama. "Hvala Srbiji za Luku i Teodoru. Zahvaljujući njima Liverpul će goreti! Pozdrav od fana iz Španije" i "Ma Srbi će izdominirati u Engleskoj!" samo su neke od reakcija publike.

Informer

Teodora na Beoviziji

Teodora je našoj publici poznata po nastupu na Beoviziji 2020. godine, na kojoj je s pesmom "Sudnji dan" u finalu zauzela 10. mesto.

- Profesionalno sam počela da se bavim muzikom 2017, ali pevam otkad znam za sebe. Još kao dete sam išla po kući i pevala po ceo dan - ispričala je tada pevačica, koja je rođena 12. aprila 2000. u Beču u srpskoj porodici, jedan period detinjstva provela je u Kladovu, ali se kasnije vratila u ovaj austrijski grad.

Najpoznatije svetsko muzičko takmičenje biće održano od 9. do 13. maja u Liverpulu, a Srbiju će predstavljati Luk Blek. Njegova pesma "Samo mi se spava" na zvaničnom kanalu Evrovizije na Jutjubu za tri dana ima više od pola miliona pregleda.

Austrija zauzima 9, a Srbija 15. mesto

Austrija, koju će ove godine na Evroviziji predstavljati Srpkinja Teja, nalazi se na devetom mestu na evropskim kladionicama. To je veliki uspeh jer su prošla samo dva dana otkad je ta država izabrala svoju predstavnicu. Predstavnik Srbije Luk Blek je pao za jedno mesto na kladionicama i trenutno je 15.