23.03.2023.

13:24

Foto: prntscreen

Džet set

POZNATI SRBI KOJI SU USVOJILI DECU! Ona je zbrinula 48 mališana, a njih su ćerke jedva dočekale!

Vrlo je moguće da Esma drži rekord među poznatima kada je usvajanje dece u pitanju. Pevačica i njen suprug Steva su usvojili čak 47 dečaka i jednu devojčicu. Redžepova se potrudila da ih sve iškoluje, a uglavnom su se bavili muzikom i svirali u njihovom orkestru. Pevačica je prestala da usvaja decu onog momenta kada je umro njen muž.

Informer

Esma Redžepova

- Kada se nešto želi, onda to nije teško. Moj suprug i ja smo to radili iz ljubavi, tako da se nismo ništa više odricali nego roditelji koji su rodili decu - rekla jednom prilikom Esma za medije.

Inače, kraljica romske muzike je poznata po svojoj plemenitosti, a tokom bogate karijere imala je 2.000 humanitarnih nastupa. Čak dva puta je bila nominovana za Nobelovu nagradu za humanitarni rad, a nominovale su je sve humanitarne organizacije sa Balkana.

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Snežana Divac ponosni su roditelji troje dece - Petre, Matije i Luke, a Petru su usvojili kada je bila šestomesečna beba. 

Informer

Vlade i Snežana Divac

- Mogu da razumem da mnogim ljudima to nije jasno, ali uvek kažem, zamislite da vam je dete zamenjeno u porodilištu, nikada ga ne biste dali. Jer, ljubav je mnogo jača od krvne veze - rekla je Snežana Divac jednom prilikom.

Danas je Petra odrasla devojka i vrlo je aktivna na društvenim mrežama, a jednom prilikom je otkrila kako izgleda njen život sa

- Ljudi me često pitaju kako je to imati dve mame i dve tate. Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu. Ljude koji su me odgajili i učinili da postanem nezavisna, inteligentna i jaka devojka. Zatim, imam i biološku majku, ženu koja me je rodila i kojoj ću biti večno zahvalna za to što sam danas okružena pravim ljudima. Ne znam ništa o ženi koja me je rodila, a ni o mom biološkom ocu i nisam u kontaktu sa njima. Volela bih da ih upoznam jednog dana, ali mi se ne žuri - napisala je jednom prilikom Petra na Instagramu. 

Pevač i njegova supruga Kristina usvojili su dve ćerke – Lolu i dve godine mlađu Milu. Posebno je lepo što su o tome uvek govorili otvoreno.

Informer

Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina

- Moje ćerke znaju da su usvojene. Pričao sam im od prvog dana kako postoji neka škola za decu gde smo mi došli, a one su rekle: ‘Pa gde ste vi do sada?' - ispričao je Ćetković.

Pevač je poslao poruku onima koji se još dvoume o usvajanju dece. Rekao je da imaju na umu da je dečija i njihova sreća važnija od društvenih predrasuda.

- I da je njihova i sreća te dece bitnija od onoga ‘šta će reći ljudi’ ili šta će se pričati po čaršiji. Tako da onima koji me, tim povodom, pitaju ili priđu na ulici, a bilo je toga više puta, kažem neki savet i podelim svoje iskustvo sa njima. I kažem da je moja sreća najbolje iskustvo, najbolji pokazatelj onima neodlučnim šta treba činiti dalje. Ali ima i onih koji toliko tiho pričaju o tome, jer se boje da to neko ne čuje, da pričamo uopšte o tome. Uvek sam se trudio da ne slušam sredinu, da idem svojim putem i da sebe činim što srećnijim i ispunjenijim - kaže Sergej Ćetković ranije za medije.

Poznato je da ovaj par ima usvojenu ćerku, ali su u javnosti vrlo malo pričali o tome. U jednom od retkih intervjua, Madlena je objasnila zašto su se Filip i ona odlučili na taj korak.

Informer

Madlena Cepter

- Brak bez dece nije ograda u pustinji. Brak je sveta institucija u kojoj se, ujedinjenjem muškarca i žene, postiže harmonija koja je sama po sebi kvalitet. Deca ga čine lepšim, ali ne donose smisao, on je u nama samima. Ema je ušla u naše živote jednog decembarskog dana (2000) i odmah se ugnezdila u naša srca gde je otvorila prostor kog ranije tu nije bilo. Zaista nas je obogatila kao ljude, a i danas to čini svakog dana. Lepo je kad čovek može da se ostvari kao stvaralac, pa da zatim postane roditelj, a još je lepše kada možete da ispravite nepravdu i umesto bola stvorite – ljubav. Meni se dogodilo i prvo i drugo - rekla je Cepterova.

Ema Cepter danas ima 23 godine i veoma je popularna na društvenim mrežama.