30.03.2023.

14:29

Foto:

Džet set

VUDU LUTKE NA KREVETU JELENE KARLEUŠE! Novom objavom šokirala sve, jezive scene iz spavaće sobe

Jelena Karleuša važi za nekog ko dosta vremena i provodi i posvećuje svom Instagram profilu gde svakodnevno kači svoje slike, ali i iznosi mišljenje po pitanju aktuelnih tema kako u našoj državi tako i u svetu.

Novom objavom na svom profilu, ona je podigla pravu buru javnosti, jer su svi ostali zatečeni zbog onoga što su videli. 

Informer

Jelena Karleuša

Naime, ona je na krevetu poređala vudu lutke, čak pet njih. Jelena je samo kratko napisala je: "Vudu", ali nikome nije jasno kome su posvećene i zašto se nalaze u njenom domu.

Informer

Jelena Karleuša objava na Instagramu

Mnoga pitanja su se potagla tom prilikom, a nikome nije bilo jasno da li je to nekom namenila ili joj koriste samo za slikanje za svoj Instagram profil o kojem vodi dosta računa. 

Vudu lutke

Verovatno ste čuli za vudu lutke u koje se zabadaju igle i neobične rituale. Ali, vudu je religija mnogo kompleksnija i njena suština nije u zabadanju igala u lutke.

- To je iskustvo, način na koji ljudi mogu da iskoriste životnu energiju i poboljšaju sebe, svoje emocije, okruženje. Pojava vudua je povezana sa veoma konfliktnim periodom istorije u kome su se različite nacije mešale, integrisale i spajale svoja duhovna iskustva - objasnila je za "Glas Amerike" Mirijam Čimani, vudu sveštenica iz Nju Orleansa.

Ručno pravljene vudu lutke u Nju Orleansu se drže u kući – za duševni mir, uspeh, sreću. Igle koje se zabadaju u neke od njih simbolizuju ljudske brige – koje zabadenjm igle prelaze sa čoveka na lutku.