02.04.2023.

13:48

Foto: Informer

Džet set

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Ljilja Stanišić pružila podršku Draganu J. Vučićeviću zbog odlaska u zatvor!

Naime, Vučićević će sutra otići na služenje zatvorske kazne zbog sudske presude koja je, po svemu sudeći, doneta na osnovu političkog opredeljenja.

Informer

Dragan J. Vučićević

- Neki će da kažu da sam lud. Ovo je moj način da ukažem društvu na veliki problem, a krivično delo uvrede je veliki problem i način na koji sude srpske sudije, pojedine, je skandalozan i nema veze sa pravdom, već sa politikom. Ja sam osuđen iz političkih razloga - rekao je Vučićević u jutarnjem programu na televiziji Prva i dodao:

- U konkretnom slučaju zbog Jugoslava Ćosića osuđen sam zbog istine. Dobio sam krivičnu prijavu i osuđen sam zbog toga što sam na Tviteru napisao da je šiptarski plaćenik i dokazao sam to na sudu. Sudija me pitao "Na osnovu čega ste vi ovo napisali?", a ja sam podneo bankarsku dokumentaciju. Dokazao sam i sud konstatuje da sam dokazao, ali da to nije bitno. Oni kažu da sam rekao istinu ali to nije važno. To što nekome istina nanosi štetu - to je uvreda.

Ovu nepravdu prepoznale su i kolege novinari, a Ljiljana Stanišić je na Instagramu javno podržala Vučićevićevu borbu protiv nepravde.

Informer

 

- Podrška za Dragana J. Vučićevića i Informer... - napisala je Ljilja u opisu objave.

Podsetimo, Dragan J. Vučićević je izjavio da od sutra počinje da štrajkuje glađu, dok se ne ispune dva zahteva.

- Sutra idem u zatvor i istog trenutka stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva. Jedan je da se naloži revizija postupka po kojoj sutra idem u zatvor, da ne treba da idem u zatvor zbog istine, a druga stvar je da se pokrene zakonska inicijativa. Može da je pokrene skupština, ili narodni poslanici, ili vlada... Za izmenu krivičnog zakonika koji se odnosi na krivično delo uvrede, da se to krivično delo dekriminalizuje, da postane prekršajno. Niko ne treba da ide u zatvor zbog toga što je nekoga uvredio - rekao je on.