04.04.2023.

17:36

Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Miloš Rafailović

Džet set

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Saša Matić uz Dragana J. Vučićevića: Imaš moju bezrezervnu podršku i možeš da računaš na mene 24 sata!

Matić je bio iznenađen činjenicom da se zbog iznošenja istine i ličnog stava uopšte donose ovakve presude, a on mu pruža podršku.

- Dragi moj prijatelju, saradniče, komšija, želim ti pre svega dobro zdravlje. Želim da iz ove cele situacije izađeš još čvršći, jači i da ostaneš dosledan sebi, kao što si uvek bio. Ja sam uvek od strane tebe i tvojih ljudi iz lista Informer imao podršku u karijeri i u životu. Želim da ti kažem da imaš moju bezrezervnu podršku i možeš da računaš na mene 24 sata - poručio je Saša Matić.

Informer

 

Podsetimo, Dragan J. Vučićević osuđen je krivično zbog iznošenja istinih tvrdnji o Jugoslavu Ćosiću, na šest meseci zatvorske kazne koju je započeo u ponedeljak u Okružnom zatvoru u Beogradu. Vučićević je najavio da će odmah po ulasku u zatvor započeti štrajk glađu sve dok se ne ispune dva njegova zahteva: da se obavi revizija sudskog postupka i dekriminalizaciju uvrede!

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.