04.04.2023.

21:19

Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Uroš Gajić

Džet set

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Dea Đurđević podržala Dragana J. Vučićevića: Niko ne bi smeo da bude u zatvoru zbog izgovorene reči!

Dea se nada da će ovaj postupak glavnog i odgovornog urednika Informera uticati na dekriminalizaciju uvrede.

- Niko ne bi smeo da bude u zatvoru zbog izgovorene reči. Shvatam da je odlazak u zatvor i štrajk glađu Dragana J. Vučićevića stvar principa, verujem da će značajno uticati na dekriminalizaciju uvrede. Nadam se da je ovo poslednji put da se ljudi iz profesije tuže međusobno, jer je za nas oduvek važila ona stara poslovica da “vrana vrani ne vadi oči” i da ćemo ubuduće biti solidarniji bez obzira na sve razlike i tako čuvati svoju profesiju - rekla je Dea Đurđević

Informer

Tekst potpisa

Podsetimo, Dragan J. Vučićević osuđen je krivično zbog iznošenja istinitih tvrdnji o Jugoslavu Ćosiću, na šest meseci zatvorske kazne koju je započeo juče u Okružnom zatvoru u Beogradu. Vučićević je najavio da će odmah po ulasku u zatvor započeti štrajk glađu sve dok se ne ispune dva njegova zahteva: da se obavi revizija sudskog postupka i dekriminalizaciju uvrede!

Redakcija Informera pokrenula je onlajn peticiju sa ciljem da uvreda više ne bude krivično delo i da se više nikad u Srbiji ne ponovi da jedan novinar ode u zatvor zbog izgovorene ili napisane reči.

Peticiju možete potpisati klikom OVDE.