30.04.2023.

18:52

Foto: Instagram printscreen/marinatadic_official

Džet set

MORALA DA IDE HITNO NA OPERACIJU! Marina Tadić progovorila o agoniji kroz koju je prošla zbog bolesti: Ne znam kako sam preživela

Pevačica Marina Tadić, gostujući u emisiji, progovorila je o svom teškom zdravstvenom stanju sa kojim se susrela pre par godina.

Naime, njoj je otkrivena endometrioza, zbog koje je morala na operaciju, a zatim je uvedena i u veštačku menopauzu. 

Informer

Marina Tadić

- Ne znam kako sam preživela, a ni kako su to izdržali oni oko mene. Često idem kod ginekologa i nisam neko ko se zapusti. Zato je dijagnoza došla neočekivano, tim pre što mi je doktor odmah rekao da je najbolje rešenje operacija - objasnila je Marina u emisiji RTS Ordinacija.

Marina ističe da ni posle operacije nije bio mukama kraj. Njoj je, naime, savetovano da odmah ostane u drugom stanju.

- Ne ide to tako, znaju žene. Pa su morali da me uvedu u veštački klimaks - ispričala je pevačica.

Pevačica je zatim otkrila kako su izgledali njeni dani dok je bila u veštačkom klimaksu.

Informer

Marina Tadić

- Pomislila sam kako ne želim da ikada više to prođem, zaista je teško. Kao da niste više svoji. Bila sam nervozna, osetljiva, bilo mi je čas vruće, čas hladno, menjalo mi se stalno raspoloženje. Uplašila sam se da neću imati dece, znala sam da uz ovu bolest često idu problemi sa sterilitetom - rekla je Marina. 

Na sreću, bez ikakvih problema Marina je zatrudnlea prirodnim putem i 2020. godine rodila ćerku.

Endometrioza i veštačka menopauza (klimaks)

Endometrioza je benigna bolest kod žena, kod koje se mali komadi endometrijuma, unutrašnjeg tkiva materice, mogu pronaći izvan materice, gde im inače nije mesto. Najčešće se ti komadi endometrijuma nalaze na trbušnoj maramici zidova male karlice, jajniku, kada formiraju takozvane čokoladne ciste u jajovodu,mokraćnoj bešici,crevima, ali i na udaljenim organima, recimo na plućima, pa čak i oku.

Menopauza, poznata i kao klimakterij i klimaks, vreme je u životnom dobu žena kada menstruacijski period prestaje trajno i žene više ne mogu rađati. Obično se javlja u dobu između 49. i 52. godine.