06.05.2023.

07:00

Foto: Zoran Sinko, Novak Đurović

Džet set

PEVAČICE POTRESENE ZBOG MASAKRA U BEOGRADU I MLADENOVCU PORUČUJU: Sve mora da stane, pomolimo se za žrtve!

Sve velike estradne zvezde redom otkazuju nastupe širom Evrope, među prvima to je uradila Seka Aleksić. Folk zvezda kaže da je potresena:

Krajnje vreme


Svima nam je sada najmanje do pesme... Došli su trenuci kada sve treba da utihne


Seka Aleksić


- Svima nam je sada najmanje do pesme... Došli su trenuci kada sve treba da utihne, stane i kada nam je jedino preostala molitva. Bog neka podari snagu onima koji su ostali bez svojih najmilijih. Neka putuju s anđelima i neka im Gospod podari rajsko naselje. Njihovim porodicama izjavljujem saučešće, a nastup u Budvi otkazujem - kaže Seka.


Nemaju snage...

U suzama


Nemam snage da pevam i zabavljam publiku u Australiji kada znam da je moja zemlja u suzama


Dragana Mirković


Njena koleginica i drugarica Dragana Mirković je zbog istog razloga prekinula australijsku turneju:


- Daleko sam od Srbije, ali sam mislima neprekidno s ljudima koji pate u mojoj otadžbini. Užasne vesti o masakru su me mnogo pogodile. Duboko sam potresena... Nemam snage da pevam i zabavljam publiku ovde kada znam da su moja zemlja i narod u šoku i suzama. Nije vreme za pesmu... Uskoro ću doći u Srbiju, a do tada upućujem iskreno saučešće porodicama ubijenih.

Informer

 


I Lepa Brena je otkazala nastup u inostranstvu.


- Iz poštovanja prema žrtvama i porodicama nastradale dece moj nastup za vikend u Nemačkoj je otkazan. To je najmanje što možemo da učinimo u ovom teškom i tragičnom trenutku. Kao i svaka majka, sve ovo doživljavam teško - kaže pevačica, a njena snajka Aleksandra Prijović dodaje:

Informer

 

Složni u tuzi


Nastupe u dijaspori otkazali su i Milica Pavlović, Aleksandra Bursać, Viki Miljković, Ivana Selakov, Saša Kovačević, Emir Đulović, Stoja, grupa "Đogani", Miroslav Ilić, Katarina Grujić...


- Otkazala sam nastupe u Ljubljani i Gracu. Najiskrenije saučešće svima koje je zadesila ova neopisiva tragedija...

Informer

 


Solidarna


I jedina srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović se moli za stradale:


- Duboko sam potresena tragedijom. Odlučila sam da otkažem koncert u Hrvatskoj. Smatram da naredne dane treba da provedemo u tišini i molitvi za nastradale. Moje najiskrenije saučešće i solidarnost u bolu za porodice poginulih - kaže pop pevačica.

Informer