18.05.2023.

18:40

Foto:

Džet set

BIO PRIKRIVENI DEPRESIVAC! TAJNA ČUVENE BALAŠEVIĆEVE PESME D-MOL! Stihove je napisao u trenucima najveće čežnje!

Jedna od najpopularnijih pesama koju je napisao Balašević jeste numera "D-mol", a ova pesma posvećena je specifičnom stanju i emociji, pa kao i mnoge druge, prenosi autentičan doživljaj čuvenog kantautora.

- Ja sam prikriveni depresivac. Jednom sam rekao: "danas sam ruski naštiman" – izraz koji se danas retko koristi, a opisuje tužno i čežnjivo raspoloženje – "danas sam u nekom molu, ali ne u g, vec u tamnoplavom d-molu". To se dešava u nekim trenucima čežnje za nekom osobom koja u tom trenutku uopšte ne mora da bude daleko- rekao je svojevremeno Đorđe Balašević i opisao:

Informer

Đorđe i Olivera

- Mojoj ženi Olji rekao sam: "Ne moram da odem u Australiju pa da odande čeznem za tobom. To može da se desi i kada si ti na pijaci, a nekad se dešava dok samo spavaš. Dakle, D-mol je pesma o čežnji i iako se ta reč nigde ne pominje u pesmi, na koncertima se odmah jave svi čežnjivi u publici.

Podsetimo, Đorđe Balašević preminuo je 19. februara 2021. godine, a sahranjen je dva dana kasnije u najužem krugu porodice, daleko od očiju javnosti na Gradskom groblju u Novom Sadu.