19.05.2023.

15:50

Foto: Promo

Džet set

Objavljen program Belgrade Beer Festa – evo čiji nastupi nas očekuju tokom četiri festivalska dana

Publiku pored nastupa Morcheebe, The Brand New Heavies, benda Incognito, Ane Popović, Van Gogh-a, Partibrejkersa, Tonija Cetinskog, Kralja Čačka, Brkova, očekuju i žestoke svirke nekih od najpoznatijih domaćih bendova i izvođača.


Prvog dana festivala, 15. juna, nastupiće već najavljena trip-hop senzacija, sastav Morcheeba, a pored njih, na binu će izaći i Bojana Vunturišević, jedna od najprogresivnijih kantautorki domaće rok scene.

Ana Rucner, hrvatska čelistikanja i jedna od najvećih umetnika današnjice koja elemente klasične, moderne i etno muzike predstavlja na moderan i jedninstven način imaće zapažen nastup sa Elvisom Bajramovićem, prošlogodišnjim pobednikom Dragačevskog sabora trubača i jednim od najpoznatijih domaćih trubača. Neverne bebe, bend koji ima ogromnu fan bazu takođe će nastupiti prvog dana, kao i rok senzacija iz Ljubljane, popularni bend Joker Out.


Već sledećeg dana, 16. juna, glavne zvezde večeri biće Kralj Čačka, srpski Tom Waits i andregraund
umetnik čije stvaralaštvo ne podilazi masama. Jedan od najpoznatijih hrvatskih pop izvođača, Toni
Cetinski, publici na Beer Festu takođe će prirediti odličnu svirku, kao i rok veterani, sastav Bombaj
štampa, jedan od najvećih ex-YU bendova, čiji kvalitet traje pune 4 decenije. Bend Brkovi, sa svojim prepoznatljivim “PunkFolkWellness” stilom zagrmeće drugog festivalskog dana, kao i Zoster, popularni mostarski rok sastav.


Subota, 17. jun, treći festivalski dan, rezervisana je za nastup benda Incognito, koji je osoben po
harmoničnoj kombinaciji rok i reggae zvuka sa eksperimentalnim jam-session elementima, koji
kulminiraju u istinskom jedinstvenom i ekstatičkom muzičkom iskustvu. Odličnu atmosferu i još bolju svirku prirediće miljenici domaće rok scene, grupa Partibrejkers na čelu sa frontmenom Canetom, kao i grupa Kerber, koja će publiku podsetiti na neke od najvećih domaćih hitova. Van Gogh, poslednji veliki bend stvoren na ovim prostorima, nastupiće iste večeri, kao i Repetitor, sastav koji je doneo sirovu i žestoku energiju i promenio tok istorije domaće rok muzike.

Informer

 


Poslednji dan beogradskog festivala piva, nedelja 18. jun, donosi svirku giganata britanskog acid jazz-a, sastava The Brand New Heavies, koji je odgovoran za stvaranje nekih od najvećih Ramp i soul hitova u poslednje dve decenije. Virtuoz na gitari koji pomera granice i spaja bluz, rok i fank u jedinstven, savršen zvuk, Ana Popović, nastupće isto veče, kao i Koikoi, beogradski indi-pop/rok sastav, koji je prošle godine nominovan je za prestižnu quot: Music Moves Europe Awardsquot: (MME) nagradu, koja se svake godine dodeljuje talentovanim umetnicima koji predstavljaju budućnost muzičke industrije.

Rok poslastica, nastup benda Atomsko sklonište, takođe je predviđen za poslednji festivalski dan, kao i nastup Obojenog programa, sastava sa autentičnim muzičkim izrazom koji slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol.


Festival, koji je prošle godine proglašen manifestacijom od značaja za Grad Beograd i koji se realizuje uz podršku Grada, biće podeljen na 10 cloud zona, a pored bogatog muzičkog i zabavnog sadržaja, posetiocima je na raspolaganju i više od 300 etiketa najraznovrsnijeg piva.

Ulaznice za Belgrade Beer Fest dostupne su putem sajta belgradebeerfest.com, sajta efinity.rs, besplatne aplikacije eFinity, u TC Rajićeva (I sprat) i na blagajni Štark Arene.