20.05.2023.

12:17

Foto: Novak Đurović/ Antonio Ahel /Miloš Rafailović

Džet set

DIM, NESPAVANJE I SVAKODNEVNO PEVANJE IM UNIŠTILO GLAS! Pevači završili na operacionom stolu zbog nezdravog života!

Ovo su na svom grlu iskusili Katarina Grujić i Peđa Medenica, dok Milica Todorović, Rada Manojlović i Tanja Savić uporno odlažu operaciju uprkos upozorenjima lekara da tako samo mogu izazvati dodatne komplikacije.

Informer

Katarina Grujić, pevačica

- Pevači žive od svog glasa, pa je alarmantno što im se sve češće dešava da promuknu ili čak danima ne mogu uopšte da govore, a kamoli pevaju, od bolnih upala nakon svakodnevnih nastupa u zagušljivim lokalima koji traju satima. Stariji pevači umeju bolje da čuvaju svoj glas. Oni su u mladosti imali zdraviji tempo, jesu imali turneje na kojima su pevali svakog dana i po nekoliko meseci, ali su im nastupi trajali dva-tri sata, a ne, kao danas, po celu noć, sa mnogo alkohola i cigareta. Čak i oni koji ne puše provode sve vreme u lokalima punim dima, pa im to, svejedno, vrlo negativno utiče na glasne žice - priča izvor.

Informer

Sloba Radanović, pevač

Poznati pevač Miroslav Ilić primetio je da i njegovom omiljenom kolegi mlađe generacije Slobodanu Radanoviću preti ova opasnost, te mu je poručio da pripazi na zdravlje i sačuva glas, koji smatra jednim od najboljih na estradi.

Informer

Miroslav Ilić, pevač

- Dok sam bio u "Pinkovim zvezdama", moj favorit je bio Sloba, on nije pobedio, ali je postigao najviše od svih kandidata - govorio je Ilić o mlađem kolegi, pa istakao da je kasnije, kad je ovaj počeo više da radi, primetio promenu u njegovom pevanju:

- Ranije se drugačije radilo. Ja sam imao turneje po dva meseca. Ovo sada po klubovima je drugačije. Mora glas da se neguje i čuva da bi ovi mladi naraštaji dočekali moje godine s istim kvalitetom u pevanju, a ne da se izrabi za nekoliko godina.