26.06.2023.

10:43

Foto: Insajder

Džet set

KOLUMNA ESTRADAnje: Lake note Mici Pav

Jedna od najvećih zvezda savremene srpske muzičke scene objavila je svoj peti studijski album simboličnog naziva "Lav". Milica je Lav u horoskopu, istoimena pesma u stihovima sadrži čak i njen datum rođenja. Kada se na to doda i da u jednom od spotova, tačnije poslednjoj pesmi na albumu, otkriva i datum koncerta u Areni, ovaj projekat vrca od estradne simbolike.

Informer

Milica Pavlović

Mici je snimila 10 pesama i za svaku visokobudžetni spot, baš onako kao se očekuje od pravih zvezda. Pesme su komercijalne, neke smo već davno čuli jer su po svom konceptu, stihovima i žanru bajate, ali album bi trebalo da oslika žensku osobu koja zbog ljubavi pati iza zatvorenih vrata. Baš tako, zatvorenim vratima počinje svaki spot koji vizuelizuje numere albuma "Lav".
Posebno je interesantna činjenica da ovaj put dueti i kolaboracije koje Milica ima sa Slobodanom Veljkovićem ne počinju čuvenim kratkim introm "Cobi, jesi ti radio traku?" Od poznatih autora tu su Ljilja Jorgovanović, Vladimir Uzelac, Dragan Brajović Braja, Miloš Roganović, Dejan Kostić i čuveni Fivos iz Grčke, koji je stalni saradnik Pavlovićeve od numere "Mogla sam" iz 2016. godine.
Ceo album je bukvalno preko noći zauzeo različite pozicije u trendingu na Jutjubu. Dok se fanovima sviđa ceo album, muzičkim znalcima i stručnjacima tri do četiri pesme, meni se, baksuznom čoveku, fenomenologu, hroničaru i kritičaru, dopada samo jedna!

Informer

Mili Colić


Pesma "Lake note" koju potpisuju Braja i Dejan Kostić definitivno je najbolja, najkvalitetnija i najoriginalnija pesma na ovom albumu. Muzika, tekst i aranžman su u savršenom saglasju. Milica peva o jakoj i samosvesnoj ženi koja ne želi da bude žrtva lažne ljubavi. Ova folk numera, možda i najveći folk u Miličinoj karijeri, začinjena je trubačima i odličnim crno-belim spotom u kom Mici blista u srebrnoj mitril haljini. Tu su i igrač i originalna koreografija koja dodatno dočarava radnju pesme. To je ujedno i najduža pesma na albumu, jer poput starih i ozbiljnih pesama traje puna, i za današnje muzičke prilike neverovatna četiri minuta. Sve u svemu jedno malo folk remek-delo, koje bi, pored Mici, uspela još jedino da dočara Aleksandra Prijović. Srećne i hit okolnosti ovog puta su bile na strani Pavlovićeve.
Jedno je sigurno da je pesma "Lake note" najbolja pesma na albumu "Lav", a pored toga spada i u top-tri pesme u njenoj karijeri, pored megahitova "Mogla sam" i "Provereno". Veoma bih voleo da postane slušana poput ove dve pesme.
Idem da slušam album Aleksandre Prijović Prije. Kolumna za sledeći ponedeljak neće se napisati sama.