08.07.2023.

21:55

Foto: ATAIMAGES

Džet set

Tata mi je bio glavni organizator Titove sahrane! Bivši pevač "Legendi" otvorio dušu, otkrio i razlog kraha braka

On je, naime, otvorio dušu i ispričao detalje svog odrastanja u Loznici, ali i preseljenja u Beograd 1975. godine.

- U Loznici sam rođen, a u Štitar sam odlazio preko leta. Ne pozdravim se ni sa babom ni sa dedom nego prvo idem u štalu da vidim konje, nisam se plašio. Odem ispod njih pa ih hranim, sedeo sam u onom prostoru gde je konjima hrana. Naše detinjstvo tih godina je bilo drugačije nego sada.

Informer

Ivan Milinković

Otac pevača, 1975. godine dobio je unapređenje, te je dobio posao u tadašnjoj Palati Federacije, nakon čega se čitava porodica preselila u Beograd.

- U Loznici smo živeli do 1975. godine, tata je dobio posao u Palati Federacije, radio je u pravnoj službi. Njih trojica su radila, a tata je bio prvi i najodgovorniji za organizaciju Titove sahrane. Čak sam i Tita upoznao, rekao mi je ‘Mali Milinković, Jankov sin’. Mi smo došli u Beograd 1975. godine, tata je dobio posao, onda i mama službu. Moja sestra je baletsku školu završila, profesor je baleta. Ja sam radio u operi, tu sam se zaposlio - kazao je Ivan.

Informer

Ivan Milinković

On se potom dotakao i privatnog života, o kojem retko kada govori, pa otkrio koji je razlog razvoda od njegove prve supruge.

- Ona je igrala u folkloru, 1994. godine smo se upoznali, bili smo sedam godina zajedno i razveli smo se 2000. godine. Tada su "Legende" bile veoma popularne, bili smo na vrhu top lista i narodne i zabavne muzike, ali, mislim da to nije imalo veze sa razvodom. Ja sam neko ko je bio veran, ko je ušao u brak iz ljubavi. Kasnije, kada je prošlo sedam godina, došlo je do zamora, ona je završila tri fakulteta jedan za drugim. Ja stalno putujem, nastupam, bilo je puno dana i meseci kada sam imao po dva koncerta dnevno. Verovatno je to delom uticalo na naš brak, ja sam imao svoje okupacije, a ona svoje - priznao je Milinković.