11.07.2023.

13:16

Foto: printskrin

Džet set

Oglasio se Branislav Klanšček povodom Memedovićevog otkaza! Evo šta predsednik UO RTS-a kaže

Voditelj Jovan Memedović dao je otkaz na RTS-u posle tri decenije rada u toj medijskoj kući. Nakon urednice zabavnog programa Olivere Kovačević, koja je nedavno napustila tu poziciju, sada je, posle afere o zaradama putem spoljnih produkcija, otišao i Memedović.

Informer

Branislav Klanšček

Predsednik UO RTS, Branislav Klanšček, kazao je povodom Memedovićevog slučaja da je informaciju o njegovom otkazu dobio od Kovačevićeve i to na sednici Programskog saveta.

- Olivera je saopštila da je Memedović dao otkaz. On je trenutno na godišnjem odmoru, ali je rekla da se on više neće vraćati na RTS - rekao je Klanšček za 24sedam.

Podsetimo, kako su preneli mediji, razlog je otkaza Jovana Memedovića je Etički kodeks RTS koji je Upravni odbor na čelu sa Brankom Kalnščekom usvojio krajem prošle godine, a prema kojem je zaposlenima na javnom servisu zabranjeno da rade i u emisijama spoljne produkcije.

Problem u Memedovićem slučaju je emisija "Potera".

Vest o Memedovićevom otkazu objavila je njegova koleginica sa RTS-a Tatjana Manojlović.

Kažu kolege da je Memedović prošlog petka dao otkaz na @RTS_Vesti. Koliko sam shvatila, kviz radi i dalje, to je eksterna produkcija - napisala je ona na Tviteru.