11.07.2023.

14:33

Foto: Informer

Džet set

Šta je prethodilo Memedovićevom otkazu na RTS-u? Zarađivao 40.000 evra mesečno, Klanšček mesecima upozoravao na malverzacije

Saga RTS je trajala više od mesec dana, a jedan od njenih glavnih aktera, pored Dragana Bujoševića i sada već bivše urednice zabavnog programa Olivere Kovačević, bio je upravo Jovan Memedović.

Domaća javnost tada je brujala o finansijskim mahinacijama u Takovskoj 10, ali i o količinama novca koje su završavale na računima pojedinih voditelja, našta je Branislav Klanšček upozoravao mnogo pre nego što je afera isplivala u javnost.

On je tada, podsetimo, govorio da je Jovan Memedović, kao jedno od zaštitnih lica RTS-a, mesečno prihodovao oko 40.000 evra.

Informer

Branislav Klanšček

- Memedovićeva emisija "Sasvim prirodno" se realizuje preko producentske kuće "Montevideo", kojoj RTS ustupa tri minuta reklama. Onda odete na sajt marketinga RTS i vidite da je sekunda u prajm tajmu 7.000 dinara, pomnožite to i dođete do sume od 1.260.000 dinara - pisao je Klanšček na Tviteru, a izvori sada navode da su se predsednik UO RTS i voditelj "zakačili".

Naime, Memedović je počeo da viče na Klanščeka, zamerajući mu ključnu rečenicu: "Šta Memedović radi za platu", uzimajući u obzir da posluje samo preko privatnih produkcijskih kuća.

- RTS za emisiju daje tri minuta reklamnog prostora, koje produkcija sama prodaje. Veliko hvala sponzorima koji popunjavaju reklamni prostor - napisao je ranije Memedović, ali nije naveo koliko koštaju ta tri minuta koje njegova produkcija dobija kao kompenzaciju iako je on zaposleno lice Javnog servisa.

Informer

Jovan Memedović

Podsetimo, Klanšček je danas, neposredno nakon što se pojavila informacija o otkazu Jovana Memedovića, otkrio šta se događalo između njega i voditelja, nakon što je na sastanku odbora donet Etički kodeks po kojem voditelji zaposleni na RTS, među kojima je i Jovan, više neće moći da tamo primaju platu, a da pored toga dobijaju i honorar od produkcija koje Javni servis angažuje za snimanja emisija.

Tačno je da smo se sporečkali na hodniku i da je on bio vrlo agresivan u tom razgovoru. Bilo je povišenih tonova, ali nije nasrnuo na mene, toliko se iskontrolisao. Udario je pesnicom o zid kao neki njegov protest - priča Branko Klanšček:

Pitao me je:"Je l' ti i dalje nije jasno šta Memedović radi za platu na RTS-u?!" Nikada do tada nismo imali sukob. Sreli smo se početkom godine kada je izašlo sve to o izvršnim produkcijama. Posle toga je došao kod mene i vrlo pristojno smo razgovarali. Rekao sam mu da ne može da se prima plata na RTS, a da radi i u izvršnoj produkciji koju plaća RTS - objašnjava Klanšček za Telegraf.rs